Zaakwaarnemers komen in opstand tegen plannen FIFA

14 februari 2020, 19:24

De Europese bond van zaakwaarnemers (EFAA) keert zich tegen de FIFA. De groep met zo'n tweeduizend zaakwaarnemers, waarvan Rob Janssen de voorzitter is, verzet zich tegen de plannen voor beperkte transferpremies voor zaakwaarnemers. In hun actie gaat de EFAA makelaarsbonden op landelijk niveau ondersteunen om zaken op te zetten tegen de FIFA en de nationale bonden. Ook kondigt de EFAA aan niet meer met wereldvoetbalbond om tafel te gaan.

De EFAA treedt pas weer in gesprek zodra de FIFA voldoet aan een aantal eisen. Gesprekken tussen beide partijen dienen met een schone lei te beginnen. Ook wil de EFAA erkenning als officieel belanghebbende in de voetballerij, meldt Voetbal International. 'Zowel de FIFA als de nationale bonden moeten accepteren dat, vóór er enige maatregelen genomen worden, die maatregelen goedgekeurd moeten zijn door de EFAA en zijn leden in een algemene ledenvergadering', luidt een verklaring, die in handen is van VI.

Zaakwaarnemers en de FIFA zijn al langer water en vuur. Een groep zaakwaarnemers, onder leiding van Mino Raiola en Jorge Mendes, bereidt ook plannen voor om de wereldvoetbalbond te bestrijden.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen