Sparta kruipt in underdogrol: "FC Groningen is op papier sterker"

Sparta kruipt in underdogrol: "FC Groningen is op papier sterker"

14 februari 2020 – Zoals veel andere clubs is Sparta Rotterdam verwikkeld in een hevige degradatiestrijd. Door in de vorige speelronde concurrent ADO Den Haag met 4-2 te verslaan, deed de promovendus uitstekende zaken. Zondag is FC Groningen de volgende tegenstander. "Het besef is er dat iedere wedstrijd belangrijk is", maakt trainer Henk Fraser duidelijk.

Het wordt de derde keer dit seizoen dat Sparta en FC Groningen elkaar treffen. In de voorbereiding wonnen de Rotterdammers achter gesloten deuren met 4-2. Enkele maanden later werd het in de competitie 2-0 voor FC Groningen. "De tweede keer verloren wij, maar beide keren konden we terugkijken op een redelijk tot goede wedstrijd. Zeker tegen een ploeg die al zo lang in de Eredivisie speelt en ervaring en goede spelers heeft", zegt de trainer RTV Rijnmond.

Fraser realiseert zich dat het team van trainer Danny Buijs komend weekend de favoriet is. "Op papier is Groningen de sterkere ploeg, maar dat is zo met de meeste ploegen in de Eredivisie. Het is zaak om onze huid zo duur mogelijk te verkopen. Thuis kunnen we het iedereen lastig maken, gesteund door ons publiek."

Sparta kan tegen FC Groningen geen beroep doen op de geblesseerde Ragnar Ache. Verder beschikt Fraser over een nagenoeg fitte spelersgroep.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 17 april 2021

  2. vrijdag 16 april 2021

  3. donderdag 15 april 2021