Ultee wil profiteren van Jansen: "Verdedigend doet hij niet veel"

14 februari 2020, 15:05

Anco Jansen is helemaal terug en luisterde zijn rentree midweeks op met een doelpunt tegen FC Twente. De aanvaller van FC Emmen kan zaterdagavond tegen Fortuna Sittard meer speelminuten maken. Fortuna-coach Sjors Ultee wil van zijn aanwezigheid profiteren.

Jansen is op papier een van de beste spelers van Emmen, zo weet Ultee ook. Hij probeert tegenover De Limburger echter positief te zijn. "Aanvallend geeft zijn terugkeer Emmen zeker wat extra's, maar ook dat heeft weer voordelen. Verdedigend doet hij niet veel", zegt de oefenmeester van Fortuna.

Bij de Limburgers is George Cox geschorst door een rode kaart, waardoor Lazaros Rota waarschijnlijk als back gaat spelen. De kans is ook groot dat Vitalie Damascan de plaats van  Bassala Sambou weer zal overnemen in de spits. Uiten wil dat echter niet bevestigen. Wat hij wel wil zeggen, is dat hij vindt dat Emmen iets verder is dan Fortuna. De Limburgers hebben twee punten minder. "Zij hebben op de bank nog een aantal spelers zitten die iets kunnen forceren, dat hebben wij iets minder." Op die bank zal normaal gesproken ook Nikolai Fredriksen plaatsnemen zaterdagavond. Of hij gaat spelen is nog maar de vraag. "De concurrentie voorin is best groot voor hem. Want ook zonder hem hadden we al drie aanvallers op de bank zitten."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen