Stegeman: "Als je naar de bookmaker gaat, vul je een 2'tje in"

14 februari 2020, 15:20

PEC Zwolle staat zondag voor de zware taak om Feyenoord punten afhandig te maken. Hoewel de Rotterdammers zelden groots spelen, zijn zij in competitieverband nog altijd ongeslagen sinds Dick Advocaat eind oktober het stokje overnam van Jaap Stam. Desalniettemin ziet PEC-trainer John Stegeman de ontmoeting met Feyenoord met vertrouwen tegemoet.

Sinds de winterstop speelt PEC Zwolle in een 5-3-2-formatie, een systeem waarin de Zwollenaren nog niet verloren. Een knappe reeks, maar de laatste drie wedstrijden scoorde de ploeg van Stegeman slechts eenmaal. "Het glas is halfvol of het glas is halfleeg. Bij mij is het eerste het geval. Het hoeft niet altijd mooi. In de fase waarin wij zitten, is verliezen geen optie", stelt hij in gesprek met De Stentor. "We moeten punten schrapen. Het liefst boek ik resultaten op de meest geweldige manier, maar dat zit er niet altijd in. Zeker niet in dit systeem. Dit is het pad dat we moeten bewandelen."

In de vorige speelronde kwam PEC tegen hekkensluiter RKC Waalwijk niet verder dan een 0-0 gelijkspel. "Dat lag vooral aan de manier hoe we aan de bal waren. Slordig, verkeerde keuzes. De voorzetten waren niet goed, net als de bezetting voor het doel. De eerste 25 minuten na rust vond ik wel goed, maar dat is te weinig om in een hele wedstrijd een goed resultaat te halen."

Ondanks dat PEC Zwolle de voorbije wedstrijden aanvallend onmachtig was, gelooft Stegeman dat Feyenoord met puntenverlies huiswaarts kan worden gestuurd. "Als je naar de bookmaker gaat, vul je een 2'tje in. Feyenoord is al een tijd lang ongeslagen. Ik ben blij met een gelijkspel, maar er zit misschien wel meer in het vat."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen