Faber: "Opluchting is groot woord, maar iedereen is positiever"

14 februari 2020, 14:14

Eindelijk beleefde Ernest Faber een keer een rustige week met PSV. De Eindhovenaren wonnen afgelopen weekend op eigen veld met 3-0 van Willem II en konden daardoor eindelijk een keer lekker werken. De zege heeft trainer Ernest Faber goed gedaan.

Vrijdag blikte hij op de persconferentie nog een keer terug op het gewonnen duel. "We hebben met 3-0 gewonnen, speelden een prima eerste helft, ik zie geen redenen om heel veel te wijzigen', zegt Faber op de clubwebsite. Helemaal tevreden is hij nog niet. "We hebben vorige week een goede eerste helft gespeeld. De tweede was wat minder, al hebben we weinig weggegeven. Aan de bal mag het nog wel een stukje beter. Dat ging voor rust heel behoorlijk, maar kan beter. Het is aan ons om het nu in meerdere wedstrijden te laten zien."

Dat kan komende zaterdag gebeuren op bezoek bij ADO Den Haag. "Het is wat meer ontspannen. Opluchting is een groot woord, maar iedereen is een stuk positiever", merkt de coach. "Als we onze afspraken niet nakomen zijn we kwetsbaar. Als we dat wel doen, kunnen we goed voetballen. Bovendien moeten we comfortabel aan de bal zijn. Durven, ja."

Tegen ADO gaat PSV proberen de eerste uitzege in vijf (!) maanden tijd te boeken. "Intern is dat minder een issue dan extern", aldus Faber. "Voor mij zit het vooral in balbezit. Als je vanaf minuut één de controle hebt en snel de bal terugveroveren, geef je de tegenstander het idee dat er weinig te halen is. Daar moeten we naartoe werken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen