Lampard bewierookt Ziyech: "Fantastische speler"

14 februari 2020, 13:48

Het duurt nog een paar maanden, maar Frank Lampard kijkt nu al enorm uit naar de komst van Hakim Ziyech naar Chelsea. De Ajax-middenvelder werd deze week gecontracteerd en gaat de nodige creativiteit toevoegen aan het spel van de Londenaren, verwacht de coach.

Ziyech gaf dit seizoen al 21 assists in 30 duels en is met name daardoor zeer welkom op Stamford Bridge. "Ik vind hem een fantastische speler", zegt Lampard tegen Sky Sports. De Engelsman reageerde vrijdag voor het eerst op de transfer van de Marokkaan. "Hij viel mij voor het eerst op tijdens de Champions League-campagne van Ajax. Ik vond hem één van de uitblinkers, zeker in de duels met Tottenham Hotspur."

Dit seizoen kon Lampard met eigen ogen zien hoe goed Ziyech is tijdens de duels met Ajax in de Champions League. "Ik ken zijn kwaliteiten goed", zegt de trainer. "Hij heeft een geweldig linkerbeen en kan zowel op tien als vanaf de rechterkant spelen. Dit seizoen hebben we een paar keer moeite gehad om in wedstrijden een defensie van de tegenpartij open te breken. Hij is een speler die creativiteit heeft en ons daarbij kan helpen."

"Hij scoort en geeft assists. Het is nog even wachten op zijn komst, maar ik kan zeggen dat de fans er naar uit kunnen kijken dat hij in de zomer komt." Lampard gaf tevens aan dat Chelsea heeft geprobeerd om de middenvelder deze winter al te halen. "Dat hebben we gedaan, maar bleek niet mogelijk. We weten allemaal hoe de januari-periode werkt, de clubs willen hun topspelers houden. Daar moet je respect voor hebben. Gelukkig is hij er komend seizoen wel bij", zegt de coach van de nummer vier van Engeland.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen