Transferweekje: opvolging van Ziyech, toekomst Pep en Chong

15 februari 2020, 12:00

De transfermarkt is alweer ruim twee weken gesloten, toch kwamen er afgelopen week nog wat transfers rond én doen er volop geruchten de ronde. Er wordt alweer druk gespeculeerd over transfers die in de zomer kunnen plaatsvinden. Welke transfers zitten allemaal in het vat? Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Ziyech-opvolging

Deze week werd bekend dat Hakim Ziyech komende zomer voor een transfersom van maximaal 44 miljoen euro de overstap maakt van Ajax naar Chelsea. Doordat de overgang al in een vroeg stadium is afgerond, hebben de Amsterdammers ruim de tijd om een opvolger te vinden voor de Marokkaanse spelmaker. Een pittig karwei, want Ziyech vervangen is knap lastig. Blijft Ajax in zijn zoektocht dicht bij huis, dan zijn er eigenlijk maar twee spelers die in de profielschets lijken te passen: Mohamed Ihattaren (PSV) en Calvin Stengs (AZ). Ihattaren overnemen van PSV wordt een moeilijke, al dan niet onmogelijke opgave voor Marc Overmars. Bij AZ is de slagingskans waarschijnlijk wat groter. Haalt Ajax de opvolger van Ziyech uit het buitenland, dan zouden de Amsterdammers zomaar kunnen uitkomen bij [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/362417/aangeboden-quintero-wegens-prijskaartje-niet-naar-ajax/,_blank,Juan Fernando Quintero] (River Plate) of Antony (São Paulo).[a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/363670/ajax-weet-antony-alsnog-te-strikken-en-breekt-transferrecord/,_blank, De komst van laatstgenoemde is inmiddels zo goed als rond].

{image[334223][right-half][]}Peps twijfelachtige toekomst

Pep Guardiola's loyaliteit wordt hevig op de proef gesteld. Als het aan de UEFA ligt, is Manchester City de komende twee jaar niet welkom in de Champions League. Bij de bekendmaking van die flinke schorsing, laaide de discussie over de toekomst van Guardiola meteen op: blijft de Catalaan, die zo hunkert naar winst van de Champions League, City trouw? Naar verluidt beschikt zijn contract tot medio 2021 over een vertrekclausule. De Engelse bookies schatten de kans hoog in dat Guardiola gebruik gaat maken van die optie. Anderen zeggen dat hij z'n contract zal respecteren en deze uitdient. De gebeurtenissen in het Etihad Stadium doen in elk geval de geruchten flink aanwakkeren. Juventus, Paris Saint-Germain en Bayern München zijn de revue al gepasseerd. Veel zal afhangen de definitieve uitspraak van het CAS.

Chong naar Inter?

Geruchten over een transfer van Tahith Chong naar Internazionale worden steeds serieuzer. Volgens The Guardian en La Gazzetta dello Sport heeft de twintigjarige aanvaller van Manchester United een Italiaans aanbod in beraad. Vanwege een aflopende verbintenis kan Inter de Nederlands jeugdinternational, die ook al eens in verband werd gebracht met Juventus, gratis overnemen. Naar verluidt ligt voor Chong een vijfjarig contract klaar. Het voorstel bevat een jaarsalaris van 1,5 miljoen euro plus bonussen. Internazionale en Manchester United deden dit seizoen al meermaals zaken. Romelu Lukaku, Ashley Young en Alex Sanchez verkasten naar de modestad. Wordt Chong de volgende Mancunian?

{image[333165][right-half][]}Russische belangstelling voor Younes

In veel landen zit de transfermarkt op slot, maar niet in Rusland. Dat komt goed uit voor Amin Younes, want hij heeft bij Napoli weinig perspectief op meer speeltijd. Het is inmiddels anderhalf jaar geleden dat de Duitse buitenspeler de overstap van Ajax naar de club uit Napels maakte. In Italië heeft Younes het nooit tot een vaste basisplaats kunnen schoppen. Hij had vorig jaar vlak voor de zomerstop een kleine opleving, maar in het huidige seizoen kwam hij slechts zeven keer in actie, waarvan eenmaal als basisspeler. Italiaanse media meldden deze week dat Younes mogelijk zijn loopbaan vervolgt bij FK Krasnodar, de club van Tonny Vilhena en Marcus Berg. In Rusland sluit de transfermarkt op vrijdag 21 februari, dus de verscheidene partijen hebben nog even de tijd om tot een akkoord te komen.

Werner kan toptransfer maken

Waar ligt de toekomst van Timo Werner? Afgelopen zomer werd hij veelvuldig in verband gebracht met een transfer naar Bayern München, maar besloot hij aan alle speculaties een einde te maken door zijn contract bij RB Leipzig te verlengen. De spits, die dit seizoen al twintig goals maakte in de Bundesliga, lijkt over een aantal maanden alsnog een transfer naar een (andere) topclub te maken. Bayern München zal ongetwijfeld weer geïnteresseerd zijn, maar er zijn meer kapers op de kust. Zo zou Real Madrid volgens Sky Deutschland zijn aanval willen versterken met de rappe aanvaller. Liverpool heeft naar verluidt ook goede papieren om de spits in te lijven. The Reds zijn bereid om de clausule van ongeveer zestig miljoen euro in het contract van Werner te activeren, meldt BILD. De clausule verloopt echter wel in april, dus Liverpool kan geen afwachtende houding aannemen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen