Pelé spreekt eigen zoon tegen en heeft geen depressie

14 februari 2020, 10:52

Deze week meldde Edinho, de zoon van voetballegende Pelé, dat zijn vader kampt met depressieve gevoelens en daardoor nauwelijks de deur uitgaat. De Braziliaanse oud-topvoetballer heeft zelf laten weten dat het allemaal wel meevalt.

"Ik voel me goed", laat de 79-jarige Braziliaan weten aan Reuters. Hij onderging onlangs een heuptransplantatie, wat een zeer zware ingreep is. Volgens zijn zoon had die ingreep veel impact. "Je kunt je voorstellen dat dit erg lastig is voor hem. Hij was de koning, een enorm imposant figuur. En nu kan hij niet meer goed lopen. 'Hij is erg terughoudend nu en schaamt zich er erg voor. Maar goed, zijn fysiek hoort bij zijn leeftijd en de natuur. Al is dat lastig voor hem om te accepteren."

De 79-jarige oud-topspeler, die met zijn land drie keer wereldkampioen werd, stelt zelf dat het wel meevalt. "Ik leg me neer bij mijn fysieke beperkingen. Momenteel heb ik goede en slechte dagen, maar dat is normaal voor mensen van mijn leeftijd. Ik ben nergens bang voor en heb vertrouwen in wat ik doe." Van een depressie is volgens hem dan ook geen sprake.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen