Volendam-smaakmaker looft Jonk: "Hij kan spelers beter maken"

12 mei 2020, 09:15

Vorig seizoen verpieterde FC Volendam in het rechterrijtje van de Eerste Divisie, maar dit seizoen doet het mee om de titel. Een opvallende herrijzenis, die voor een groot deel te danken is aan de nieuwe trainer Wim Jonk. Sterspeler Francesco Antonucci is lovend.

De twintigjarige Belg speelde in de jeugd van Ajax en staat nu onder contract bij AS Monaco. Daar brak hij niet door, waardoor de club in de zomer medewerking verleende aan een huurtransfer naar Volendam. Zijn keuze had veel te maken met de aanwezigheid van Jonk. "Hij is de belangrijkste reden waarom ik hier naartoe ben gekomen", zegt de twintigjarige middenvelder tegen De Telegraaf. De twee kenden elkaar nog uit de jeugd van Ajax. "Nadat onze wegen scheidden, heb ik altijd contact gehouden met Wim en zijn team. Ik heb veel respect voor ze."

De Belg gaat mogelijk proberen om ook volgend seizoen voor Volendam te spelen, omdat de samenwerking met Jonk en zijn staf zo goed bevalt. De middenvelder scoorde dit seizoen al acht keer en is de belangrijkste schakel in de ploeg. Hij geeft de credits aan Jonk. "Deze trainer kan spelers echt beter maken", verzekert Antonucci. "Vergelijk het team van nu maar met een paar maanden terug. Dan zie je dat ons spel zóveel beter en aantrekkelijker is geworden, waardoor zelfs de Eredivisie in zicht is. Het is heerlijk om hier deel van uit te maken."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen