Herstelde Thomas: "Voelt alsof ik door barrière heen been"

Herstelde Thomas: "Voelt alsof ik door barrière heen been"

14 februari 2020 – Ryan Thomas is hersteld van de zware knieblessure die hem veertien maanden hersteltijd opleverde. De Nieuw-Zeelander deed sinds zijn herstel al zeven keer mee in het eerste van PSV, met het duel met Willem II (3-0) van afgelopen weekend als meest in het oog springende wedstrijd. Hij scoorde in die wedstrijd zijn eerste goal van het seizoen en voelt zich goed.De 25-jarige middenvelder kwam vorig jaar in de zomer over van PEC Zwolle en raakte direct zwaar geblesseerd. Hij moest veertien maanden herstellen en voelde zich daardoor niet echt speler van PSV. Toch merkte hij dat hij bij een grote club was beland. "Wildvreemde mensen spraken me soms aan op straat om me succes te wensen. Je merkt dat je onderdeel bent van een club waar duizenden mensen van houden en ze hopen dat je het team verder kunt helpen. Wat de supporters zaterdag voor ons hebben gedaan voor de wedstrijd tegen Willem II was geweldig", vertelt hij aan het Eindhovens Dagblad.

"Dat was precies wat we even nodig hadden en gaf ons extra kracht op het veld. Alsof we met een man meer waren. Ik heb bij PEC ook dit soort fases meegemaakt. Het zijn van die periodes waarin soms helemaal niks lijkt te lukken. Je kunt dan maar een ding doen en dat is een team blijven en knalhard knokken voor elkaar. Het klinkt zo simpel, maar als de resultaten uitblijven is het niet altijd makkelijk", zegt de middenvelder.

Thomas zelf voelde de druk om te presteren. Gelukkig voor hem speelde hij tegen Willem II een sterke pot die hij beloonde met een goal. "Dit is een club waar het verwachtingspatroon veel hoger ligt en ik heb me echt weleens afgevraagd of ik wel goed genoeg zou zijn. Ik ben na mijn terugkeer een paar keer wisselvallig geweest en gelukkig steunt de technische staf me. Boudewijn Zenden is ervaringsdeskundige en had me al gewaarschuwd dat het nog een aantal maanden zou duren voordat ik mijn beste niveau weer zou aantikken. Na zaterdag voelt het alsof ik door een barrière heen ben en het team echt kan helpen. We gaan nu drie maanden alles op alles zetten om Europees voetbal af te dwingen. Volgend seizoen wil ik daarbij zijn en nóg een stap verder."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 27 januari 2021

  2. dinsdag 26 januari 2021