Emotionele avond Feyenoord: "Verliezen was geen optie"

Emotionele avond Feyenoord: "Verliezen was geen optie"

13 februari 2020 – Zichtbaar geëmotioneerd bracht de Feyenoord-selectie na de gewonnen bekerwedstrijd tegen sc Heerenveen (0-1) een indrukwekkend eerbetoon aan Carlo de Leeuw, die donderdag op 59-jarige leeftijd overleed. Spelers en staf waren na wedstrijd duidelijk: deze overwinning was voor De Leeuw.Na het laatste fluitsignaal snelden de Feyenoord-spelers naar het uitvak, waar zij een door de fans gemaakte spandoek ter ere van De Leeuw overhandigd kregen. Met dat spandoek poseerde de selectie, samen met de meegereisde supporters, voor de aanwezige fotografen. Dick Advocaat was er niet bij. Hem werd het allemaal te veel.

Wel stond hij na de wedstrijd de pers te woord. "Ik ben snel naar binnen gelopen en hoorde dat het geweldig was wat de jongens samen met onze fans hebben gedaan, maar eerlijkheidshalve kan ik daar niet goed meer tegen", verklaarde hij zijn afwezigheid op het veld. De zege draagt hij op aan De Leeuw. "Het is zoals Steven (Berghuis, red.) zei: verliezen was geen optie. Deze was helemaal voor Carlo", zei hij tegen FOX Sports.

Berghuis deed ook zijn zegje voor de camera. "Carlo is een echte. Hij is recht voor z'n raap, heeft geen dubbele belangen. We zijn een groot mens te vroeg verloren. Leroy (Fer, red.) kende hem het langst en sprak mooie woorden net voor de aftrap. Dat hij de matchwinner werd, tsja, dat moest zo zijn", aldus de captain, die trots is op de connectie tussen de spelers en fans. "Dít is Feyenoord. Het is de club waar we er ook in slechte tijden voor elkaar zijn. Man, hoeveel supporters er hier ook helemaal in Heerenveen waren…."

Jan-Arie van der Heijden sloot zich aan bij Berghuis. "Voetbal was vandaag niet het belangrijkste. We kwamen hier maar voor één iemand: Carlo de Leeuw. We wilden hem eren met een overwinning, dat is gelukt. Ik hoop dat we zijn familie, al is het maar voor één procent, het verdriet hebben kunnen doen minderen."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 22 oktober 2020

  2. woensdag 21 oktober 2020