Bekersprookje Go Ahead ten einde: "Ervaring rijker, illusie armer"

Bekersprookje Go Ahead ten einde: "Ervaring rijker, illusie armer"

13 februari 2020 – Go Ahead Eagles verlaat met opgeven hoofd het bekertoernooi, stelt Jack de Gier. De club uit Deventer bleek donderdag in de kwartfinale een maatje te klein voor FC Utrecht. Go Ahead begon aardig aan de wedstrijd, maar ging uiteindelijk met 1-4 onderuit."Aan het begin kregen we twee goede kansen. Wil je zo'n wedstrijd winnen, dan zul je op zulke momenten moeten scoren. Daarna kregen we een fase waarin we geen druk op de bal kregen en achteruitliepen. Toen was het wachten op de goal van Utrecht", begint De Gier zijn analyse voor de camera van FOX Sports.

FC Utrecht sloeg voor rust twee keer toe. "In de rust hebben we afgesproken: we hebben niets meer te verliezen, laten we hoog druk zetten en proberen schwung in de wedstrijd te krijgen. We scoorden snel, maar kregen gelijk weer een doelpunt tegen. Dan wordt het moeilijk."

Go Ahead slaagde er niet in zich nog een keer terug te knokken en kreeg een kwartier voor tijd de genadeklap. "We zijn een ervaring rijker en een illusie armer. We hebben een mooi bekertoernooi gehad en gaan er met een opgeheven hoofd uit. Nu focussen we ons op de competitie."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 26 januari 2021

  2. maandag 25 januari 2021