FC Utrecht wint in levendige kwartfinale van Go Ahead Eagles

13 februari 2020, 20:22

FC Utrecht heeft ten koste van Go Ahead Eagles de halve finale van het bekertoernooi bereikt. In een regenachtig Deventer werd het 1-4 voor de Domstedelingen. In de eerste helft beet Go Ahead fel van zich af en had ook de betere kansen. Het was echter Utrecht dat twee keer toesloeg. Na rust zorgde Jaroslav Navratil voor de aansluitingstreffer, maar de thuisploeg was niet bij machte om door te drukken.

Met het bekerduel Go Ahead Eagles – FC Utrecht stonden de nummer vijf van de Eerste Divisie en de nummer zeven van de Eredivisie tegenover elkaar. Aan inspiratie voor een bekerstunt geen gebrek voor Go Ahead. Woensdagavond deed NAC Breda namelijk voor wat een bekerstunt precies inhoudt. De Bredanaars knikkerden AZ uit het toernooi door in Alkmaar met 1-3 te winnen.

FC Utrecht had het in het begin van de wedstrijd erg lastig in Deventer. Het creëerde geen grote kansen, maar kreeg wel ontzettend veel hoekschoppen. In de eerste helft mocht het negen keer een corner nemen en negen keer leverde dat niks op. Na ongeveer een halfuur spelen nam Utrecht het initiatief steeds meer over en daarmee ontstonden er ook kansen. Zo was Sean Klaiber dicht bij de 0-1 met een hard schot, hij zag echter dat Hobie Verhulst redding kon brengen op zijn inzet. Niet veel later viel de goal voor Utrecht alsnog: Simon Gustafson ging een snelle combinatie aan met Gyrano Kerk en schoot vervolgens met een geplaatst schot raak. Utrecht bleef de aanval zoeken en kreeg in de slotminuten van de eerste helft nog een vrije trap. Adam Maher ging achter de bal staan en zag zijn schot via Antoine Rabillard (GAE) in het doel verdwijnen: 0-2.

Het verzet van Go Ahead was gebroken en de counters van de bezoekers werden keer op keer gevaarlijk. Nadat Bahebeck en Kerk onsuccesvol waren in de afronding, zorgde Peterson met een prachtige knal voor de 1-4. De Zweed schoot van een relatief grote afstand via de binnenkant van de paal raak en gooide wedstrijd zo helemaal in het slot. Utrecht speelde de wedstrijd vervolgens rustig uit en kan zich gaan opmaken voor de halve finale in eigen huis tegen Ajax.

Opstellingen en beoordelingen*

Go Ahead Eagles: Hobie Verhulst 6; Jenthe Mertens 6, Donny van Iperen 6, Jeroen Veldmate 6.5, Elso Brito 6; Mael Corboz 6, Alexander Bannink 6, Elmo Lieftink 6.5; Jarsoslav Navrátil 6.5 (70, Maarten Pouwels 6 ), Antoine Rabillard 6 (75. Adrian Edqvist -), Soufyan Ahannach 6 (54. Martijn Berden 6)

FC Utrecht: Jeroen Zoet 6.5; Sean Klaiber 6.5, Urby Emanuelson 6.5 (81. Bart Ramselaar -), Justin Hoogma 6.5, Mark van der Maarel 6.5; Sander van de Streek 6, Adam Maher 6.5, Simon Gustafson 6.5; Gyrano Kerk, Jean-Christophe Bahebeck 6.5 (66. Joris van Overeem 6 ), Kristoffer Peterson 7 (77. Tommy St. Jago -)

Man of the match: Kristoffer Peterson

*: spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling.