Slot benieuwd naar Twente: "Mega scherp of zonder vertrouwen"

Slot benieuwd naar Twente: "Mega scherp of zonder vertrouwen"

13 februari 2020 – Arne Slot weet niet wat hij moet verwachten van FC Twente, de komende tegenstander van AZ. De Tukkers hebben een roerige week achter de rug met een nederlaag tegen FC Emmen (2-0) en het gedoe rond de uitgelekte audio-opname. Slot heeft de gebeurtenissen in Enschede redelijk gevolgd.Hij weet dat Twente zich in onrustig vaarwater bevindt. "Ik kom ook uit het oosten en bovendien we spelen tegen hen zaterdagavond. Door de onrust is het heel onvoorspelbaar wat je kan verwachten zaterdag, qua opstelling en tactiek. Dat kan twee kanten opgaan. Of ze staan mega scherp aan de aftrap of ze spelen zonder zelfvertrouwen. Het is aan ons om ze er heel slecht uit te laten zien", vertelt hij tegen NH Nieuws.

De spelers van AZ lopen ook niet over van vertrouwen na de onverwachte bekeruitschakeling tegen NAC Breda (1-3). "We hebben allebei geen lekkere week achter de rug. Ik ben vannacht een aantal keer wakker geworden en dan denk je gelijk aan de teleurstelling. Daar hou je aan de voorkant absoluut geen rekening mee, zeker niet als je thuis speelt tegen NAC."

Tegen NAC waren Owen Wijndal en Ron Vlaar niet inzetbaar. Wijndal was donderdag wel weer op het trainingsveld te bewonderen. "Het is kort dag, maar ik heb enige hoop dat Wijndal het haalt en voor Vlaar is Twente sowieso niet haalbaar."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 25 januari 2021

  2. zondag 24 januari 2021