SC Cambuur vier punten los: "We moeten onze reeks voortzetten"

SC Cambuur vier punten los: "We moeten onze reeks voortzetten"

13 februari 2020 – SC Cambuur begon matig aan de tweede seizoenshelft, maar de Leeuwarders hebben het de laatste tijd weer op de rit. Door drie keer op rij te winnen, heeft het team van trainer Henk de Jong de koppositie in de Eerste Divisie stevig in handen. Vrijdag neemt Cambuur het op tegen Almere City. "Een traditioneel lastige uitwedstrijd", weet De Jong.Met nog dertien wedstrijden te gaan staat Cambuur vier punten los van de concurrentie: Jong Ajax, De Graafschap en FC Volendam, die op een gedeelde tweede plaats staan. Daarvan zijn eigenlijk alleen De Graafschap en FC Volendam échte concurrenten, daar Jong Ajax niet kan promoveren. De nummers één en twee van de Eerste Divisie promoveren aan het einde van het seizoen direct naaar de Eredivisie.

In Almere City treft Cambuur de nummer acht van de ranglijst. "Ze hebben met jongens als Venema en Verheydt veel kwaliteit in de ploeg. Aan de andere kant weten we hoe ze spelen en dat verschilt niet veel van de eerste keer dat we ze troffen dit seizoen. We willen ons graag laten zien en moeten er voor zorgen dat we onze reeks voortzetten", aldus De Jong via de clubkanalen.

De trainer kan in Almere geen beroep doen op de geblesseerde Robin Maulun. De van een blessure herstelde Issa Kallon neemt plaats op de bank. Verder zal Doke Schmidt op de plek van ADO Den Haag-huurling Milan van Ewijk spelen. "Daar zit nog wel een verhaal achter. Milan loopt door de andere manier van trainen en spelen momenteel figuurlijk op z'n tenen, dus met het oog op beschadiging nemen we hem in bescherming. Dit heeft hij overigens zelf aangegeven en Doke kan zijn positie tegen Almere prima overnemen."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 26 januari 2021

  2. maandag 25 januari 2021