Guardiola sluit ontslag niet uit als City wordt uitgeschakeld in CL

Guardiola sluit ontslag niet uit als City wordt uitgeschakeld in CL

13 februari 2020 – Pep Guardiola is naar eigen zeggen niet zeker van zijn baan als Manchester City in de Champions League wordt uitgeschakeld door Real Madrid. The Citizens grijpen dit seizoen zo goed als zeker naast de landstitel, waardoor de Champions League de enige écht grote prijs is waarvoor de Engelse grootmacht nog in de race is.In Manchester droomt men al jaren van het winnen van de Champions League, maar de voorgaande seizoenen ging het in de knock-outfase telkens mis voor City. Binnenkort hoopt de Engelse club zich ten koste van de koploper van Spanje te kwalificeren voor de kwartfinale. "Als we Real Madrid niet verslaan, kan het zo zijn dat de voorzitter of technisch directeur zegt: het is niet goed genoeg, we willen de Champions League winnen, dus je wordt ontslagen", wordt Guardiola geciteerd door Engelse media.

Moeilijk doen over zijn ontslag zal Guardiola niet doen. "Dan zeg ik: oké, bedankt het was een genoegen om hier te zijn. Het is vaker gebeurd en zou ook nu kunnen gebeuren", aldus de coach, die het niet fair vindt dat trainers worden afgerekend op het winnen van prijzen. "We geven een slecht signaal af aan de nieuwe generatie, onze kinderen, als alleen het winnen van prijzen telt. Het zou zogenaamd een rampseizoen zijn als we de Champions League niet winnen, maar de Champions League winnen is iets uitzonderlijks."

"Mensen denken dat als je Pep, Jürgen (Klopp, red.) of een andere toptrainer bent, je ieder jaar alle titels moet winnen, 200 miljoen punten moet halen en 200 miljoen goals moet maken. Soms is dat niet mogelijk", eindigt hij zijn relaas.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 21 januari 2021

  2. woensdag 20 januari 2021