Danjuma verwacht snelle rentree en hoopt nog op EK

Danjuma verwacht snelle rentree en hoopt nog op EK

13 februari 2020 – Arnaut Danjuma Groeneveld verwacht op korte termijn weer aan te sluiten bij Bournemouth. De aanvaller staat momenteel met zijn tweede langdurige blessure langs de kant bij de Premier League-club, maar hoopt snel zijn rentree te maken en heeft daarom ook nog hoop op EK-deelname. "Het herstel ging tot dusver vrij snel, dus ik verwacht dat het niet meer lang duurt."Dat vertelt hij op het kanaal van de Engelse club, voor wie hij eerst uit de roulatie lag met een hamstringblessure. Juist toen hij zijn rentree had gemaakt in de basiself, viel hij opnieuw lang uit. "Het was een frustrerende periode, ook omdat ik nog steeds aan het revalideren ben", vertelt Danjuma. "Ik heb de club nog niet laten zien waartoe ik in staat ben, dat zit me dwars."

Toch is het talent wel nog vol vertrouwen dat hij zijn belofte alsnog gaat inlossen. "Ik heb nog tijd genoeg om de fans alsnog te laten zien wat ik kan. Ik blijf positief, want dat is hoe ik altijd denk", vertelt de aanvaller, die nog geen exacte datum kan geven waarop hij terug is. "Maar ik sta dit seizoen absoluut nog op het veld. Honderd procent." Tot dusver speelde hij elf officiële duels namens Bournemouth. 

Hoop op EK 2020
Sterker nog: Danjuma hoopt komende zomer met Oranje nog naar het EK te gaan. Onder bondscoach Ronald Koeman debuteerde hij al en maakte hij een treffer in zijn twee interlands die hij speelde. "Als ik laat zien wat ik kan, hoop ik geselecteerd te worden. Met mijn kwaliteit, kan ik belangrijk zijn voor mijn club en land. Mijn blessure zie ik alleen als een kleine tegenvaller voor de grote comeback die ik wil maken."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 21 januari 2021

  2. woensdag 20 januari 2021