Roda's interim Verberne: "Ontslag De Jong flinke teleurstelling"

13 februari 2020, 14:46

Maurice Verberne staat als interim-coach momenteel opeens aan het roer bij Roda JC. De oefenmeester start in mei pas met de trainerscursus en beschikt dus niet over de nodige papieren, maar krijgt momenteel een hele rits praktijkervaring. Toch deed het ontslag van Jean-Paul de Jong de coach ook pijn. "Dat was een flinke teleurstelling, we hebben het altijd sámen gedaan."

Dat vertelt hij tegenover het Eindhovens Dagblad. Eerder werkte Verberne namelijk goed samen bij FC Eindhoven en Roda JC met De Jong, met wie hij voor het avontuur afsprak om elkaar vrij te laten in elkaars keuzes en daarom besloot Verberne zich niet solidair te verklaren. "Het plan was juist om te gaan bouwen aan een team dat mee zou doen om de prijzen. Dat is niet haalbaar gebleken, er was eigenlijk geen beleid", legt Verberne uit.

Lees ookRoda JC stelt Verberne aan als assistent van hoofdcoach De Jong

Eenmaal op eigen benen wil de oefenmeester het in elk geval zo goed mogelijk doen en zelf ook genieten van in elk geval de vier weken die hij voor de groep staat. Mogelijk wordt het langer, als Roda JC dispensatie aanvraagt en krijgt voor Verberne. "Ik haal vooral de positieve dingen eruit, daarmee kan ik mezelf ontwikkelen als trainer. Dat ik nu - ook al is het tijdelijk - trainer ben van een mooie club als Roda JC geeft me ook wel een bepaalde trots."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen