Slot over tegengoals: "Elke speler moet maximaal terug sprinten"

13 februari 2020, 11:38   Bijgewerkt: 13 februari 2020, 12:51

Arne Slot baalt flink van de nederlaag die AZ woensdagavond leed in eigen huis tegen NAC Breda. Hoewel de coach vond dat zijn elftal niet slecht voetbalde aan de bal, was het bij balverlies soms wel te gemakkelijk. "Als de tegenstander eruit komt, moet élke speler maximaal terug sprinten. Dat doen we niet en dan komen onze verdedigers wel in heel grote ruimtes te spelen."

Dat zei de coach tegenover FOX Sports over zijn elftal. Tegen Willem II gebeurde volgens de oefenmeester hetzelfde, waardoor de Tilburgers recentelijk driemaal konden scoren en wonnen. NAC Breda kwam tot hetzelfde netto resultaat. "We kunnen leuk aanvallen, maar aan de andere kant moet er ook wat gebeuren. Je moet er met elkaar ook alles aan doen om een tegentreffer te voorkomen", analyseerde Slot, die daarmee de belangrijkste reden voor het verlies noemde. 

Slot baalde weliswaar flink van de bekeruitschakeling, maar wilde ook niet te veel bij de pakken. "We hebben meer wedstrijden verloren en teleurstellingen gehad. Het is ons tot op heden goed gelukt om daar goed op te reageren. We hebben pas één keer tweemaal achter elkaar verloren, maar daar zat de winterstop tussen. De spelers hebben er alles aan gedaan om een goal te maken en ik heb ze heel vaak wel optimaal terug zien sprinten, maar dat moeten we blijven doen. De tegenstanders halen veel rendement uit de kansen die ze krijgen, dus moeten we zorgen dat ze minder kansen krijgen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen