Media-overzicht Twente: 'Een bom onder de club gelegd'

13 februari 2020, 09:58   Bijgewerkt: 13 februari 2020, 10:03

Het is zeer onrustig bij FC Twente momenteel: de club is in rep en roer nadat de supporters de spelersbus opwachtten bij de eerste nederlaag van de Tukkers in 2020. Trainer Gonzalo García was de gebeten hond, al speelden zij in een gesprek met de achterban de zwarte piet juist toe aan Wout Brama. Die tapes lekten vervolgens uit, waarna de rel compleet was. Een overzicht van wat er over de soap geschreven is.

'Ze zijn al omgedoopt tot de Twentetapes, gistermorgen lekten ze uit en zorgden voor een crisis bij FC Twente. Met Sander Boschker en Wout Brama als hoofdrolspelers', schrijft TC/Tubantia over de soap. 'De verwondering is groot over de uitspraken van vooral Boschker. Hij haalt uit naar zijn oude maat Brama, noemt hem 'een mannetje' en vraagt zich af waarom Brama wordt toegezongen door de fans. Samenvattend is de middenvelder de schuld van het gebrek aan vertrouwen bij de rest van de ploeg, vindt de keeperstrainer.' Vervolgens werd het standbeeld van Boschker in Enschede beklad, waarmee de fans een statement afgeven voor wie ze staan. Pas aan het einde van de dag kwam er een verklaring naar buiten van FC Twente, volgens de fans duurde het veel te lang voordat het gebeurde.

De Telegraaf gaat ook in op de situatie in Enschede en spreekt van een crisissfeer, die ook doorsijpelt naar de top van de club. 'De uitgelekte tape gaf een ontluisterend beeld van een hoofdtrainer, die ten overstaan van buitenstaanders een selectielid openlijk afbrandde om zichzelf te verschonen', schrijft de ochtendkrant. 'De beginnende hoofdtrainer – dit seizoen heeft hij voor het eerst een eigen elftal onder zijn hoede – blijft maar goochelen met zijn opstelling en heeft een voorliefde voor het opstellen van spelers op voor hen ongewone posities.' Ook op technisch directeur Ted van Leeuwen neemt de kritiek toe. 'De geluiden om na dit seizoen of zelfs al eerder, als de resultaten tegen blijven vallen, afscheid te nemen van zowel Van Leeuwen als Garcia worden intern steeds luider.'

Ook RTV Oost brengt veel nieuws over de onrust binnen FC Twente. Het regionale medium kwam met een extra uitzending van het programma De Oosttribune. Clubwatcher Tijmen van Wissing vindt het daarin onbegrijpelijk dat het Brama-dossier zo ver is gekomen. "Als je hem gewoon op de bank had gezet, had er geen haan naar gekraaid. Het is te gênant voor woorden", denkt hij. Ook vindt hij dat Brama en Boschker op deze manier uit elkaar worden gespeeld, omdat de directie en de trainer hun zegje hadden moeten doen. Niet Boschker, de keeperstrainer. "Er zijn alleen maar verliezers in deze kwestie. In Sittard, Venlo en Zwolle wrijven ze in hun handen. Er is een ongelooflijk grote bom onder FC Twente gelegd."

Voetbal International stelt ook dat het gesprek met de fans niet goed is uitgepakt voor de technische leiding in Enschede. 'In plaats van zich te beroepen op het recht van iedere trainer - namelijk dat hij de opstelling bepaalt en derhalve goed betaalde voetballers buiten het elftal of zijn selectie mag laten – verloren García en Boschker zich in sentimenten en zaken die op inhoud betwist kunnen worden', schrijft het weekblad. 'Wat in het bizarre betoog ontbrak was een bepaalde mate van zelfreflectie. FC Twente is al maanden dolende en van de laatste zestien competitiewedstrijden won het instabiele elftal van García er slechts drie.' Inmiddels is de club nog meer beschadigd, concludeert VI. 'De veiligheid van de kleedkamer is geschonden, de integriteit van mensen beschadigd, werkvloer en achterban zijn verdeeld.' 

Lees ook:

FC Twente komt met statement na uitgelekte audio-opname

Boschker keihard over Brama: "Hij is niet de redder"

'Technische staf Twente ziet geen toekomst voor Brama'

FC Twente-bus aangehouden: García moet weg

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen