Egypte wil Salah meenemen naar Olympische Spelen

13 februari 2020, 08:50

Als het aan de Egyptische voetbalbond ligt, dan gaat Mohamed Salah met het Onder-23-team mee naar de Olympische Spelen in Tokio. De sterspeler van Liverpool zit in de voorselectie die uit vijftig spelers bestaat.

De 27-jarige aanvaller is te oud om in de selectie te zitten, maar mag wel mee als dispensatiespeler. Egypte wil hem graag meenemen, maar zadelt Liverpool daardoor wel met een probleem op. De Olympische Spelen eindigen namelijk op 8 augustus op de dag van de start van de Premier League. "We kunnen Mo niet dwingen om met ons mee te gaan", zegt coach Shawky Gharib tegen BBC. "We vinden dan ook dat het een keuze is voor Liverpool en Salah. Ik heb besloten om hem op te nemen in de vijftigkoppige voorselectie. De definitieve lijst met achttien namen zal in juni gepresenteerd worden." Van die achttien mogen er drie ouder zijn dan 23 jaar.

Egypte plaatste zich vorig jaar voor de Olympische Spelen door de Afrika Cup te winnen. Het land is één van de zestien deelnemers aan het toernooi in Tokio.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen