Fer trots op vriend Wijnaldum: "Heeft superkwaliteiten"

13 februari 2020, 08:23   Bijgewerkt: 17 februari 2020, 19:25

Leroy Fer is trots op de loopbaan van Georginio Wijnaldum. De middenvelders speelden ooit samen bij Feyenoord en vertrokken vrijwel op hetzelfde moment naar Engeland, maar daar brak Fer nooit door en zijn vriend - inmiddels een sterkhouder van Liverpool - wel. Jaloers is hij niet. "Trots, ik ben eigenlijk alleen maar trots op Georginio, hoe hij dat heeft gedaan."

Dat vertelt Fer tegenover de NOS. "Gini is een speler met superkwalititeiten en dat laat hij week in, week uit zien", stelt Fer. "Dus ik ben heel trots op hem, hij is een heel goede vriend." En waarom het hem wel lukte en Fer niet om de top te bereiken? "Ik heb vaak aan het einde van het seizoen blessures gehad, wat heel vervelend is", doelde hij op het bereiken van een transfer in die periode. 

Feyenoord

Toch is Fer dit seizoen ook een sterkhouder, maar dan bij Feyenoord. Hij ziet zichzelf als een van de leiders van de Rotterdammers. "Ik ben toch een van de spelers met ervaring en de trainer vind ook dat ik die rol op mij moet nemen", aldus Fer, die zichzelf in het rijtje schaart met de eveneens ervaren Steven Berghuis, Eric Botteghin en Jens Toornstra. Bang voor zijn plekje op het middenveld is hij ondanks de toegenomen concurrentie dus niet. "Je moet laten zien dat je wilt spelen. Op trainingen en in wedstrijden. Dan is het aan jezelf om alles te geven."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen