Blind blij met rentree bij Ajax: "Je leeft er wel naartoe"

13 februari 2020, 08:24

Daley Blind was woensdagavond dolblij om weer zijn eerste minuten te maken namens Ajax. De centrale verdediger kwam als invaller binnen de lijnen tegen Vitesse en genoot van zijn rentree, na weken van verplichte rust omdat hij met een ontstoken hartspier kampte. "Ik wist wel dat ik zou gaan invallen, dus je leeft er wel naartoe."

Dat vertelde hij tegenover FOX Sports over zijn minuten in Arnhem. "Het gaat goed. Ik ben zelf ook heel blij dat ik terug ben. Ik heb ernaar gesnakt en ik ben blij dat het zover kwam. Ik had gezonde spanning", zei de centrale verdediger, die Ryan Gravenberch verving. "De gezonde spanning was er wel, misschien wel wat meer. Ik heb toch iets heftigs achter de rug."

Verder had Blind nog een directe boodschap voor presentator Jan-Joost van Gangelen in het interview. Dat er bij de Eretribune op 21 december – direct na het nieuws over Blind – een arts aan het woord werd gelaten over de situatie van Blind, dat stoorde de Ajacied zeer, met name omdat de desbetreffende arts het dossier niet kent.

"Als iemand uitspraken gaat doen als 'hij kan misschien nooit meer voetballen of topsport bedrijven', dan weet je zelf wat de headliners worden", legt Blind, die vindt dat FOX Sports beter had moeten weten uit. "Iemand die op televisie acteert op jullie niveau, moet dat ook begrijpen en dat geldt ook zeker voor iemand in de medische wereld. Nogmaals: zo'n persoon begrijpt niet dat hij misschien schade kan aanrichten aan iemand die mentaal minder sterk in zijn schoenen staat, want de hele wereld pikt het op."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen