'Ajax handelde slim: Ziyech-transfer leverde 15 miljoen extra op'

13 februari 2020, 07:42

Hakim Ziyech mocht een jaar geleden voor slechts dertig miljoen euro vertrekken bij Ajax. Dat was de afspraak die de Marokkaan had met de Amsterdammers en ook in zijn contract was opgenomen, maar omdat een transfer destijds niet rond kwam, kon Marc Overmars ditmaal nog vijftien miljoen euro extra vragen. Hij liet in de nieuwe verbintenis van de aanvaller de vertrek-clausule verwijderen. 

Dat schrijft De Telegraaf althans. Vanwege die afspraak onderhield Overmars een goede relatie met Mustapha Nakhli, Ziyech's zaakwaarnemer, dat ditmaal bij de interesse van Chelsea een bedrag van vijftien miljoen euro extra opleverde (45 in totaal). Afgelopen jaar toonden wel AS Roma en Sevilla interesse in Ziyech, maar ondanks de afkoopsom van dertig miljoen euro kwam de transfer nooit rond.

In zijn nieuwe verbintenis kreeg Ziyech een fors hoger salaris van bijna vijf miljoen euro bruto per jaar, maar dan wilde Overmars de clausule van dertig miljoen euro eruit hebben. Wel gaf Overmars aan mee te denken bij interesse van grote clubs, wat nu in het geval van Chelsea gaat gebeuren.

Lees ook'Ajax en Chelsea bereiken akkoord over Ziyech: 45 miljoen euro'

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen