Gisteren gemist: NAC Breda en Ajax naar halve finale KNVB Beker

13 februari 2020, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op woensdag 12 februari.

Ajax eenvoudig naar halve finale bij rentree van Blind en Ziyech

Ajax heeft zich woensdagavond verzekerd van een plek in de halve finale van de KNVB Beker. Op bezoek bij Vitesse speelden de Amsterdammers geen geweldige wedstrijd, maar wonnen uiteindelijk vrij eenvoudig met 0-3. Ryan Babel maakte zijn eerste treffer sinds zijn terugkeer bij Ajax, terwijl in de tweede helft Hakim Ziyech en Daley Blind hun rentree maakte.

Ten Hag geniet van Ziyech: "Ik noem het schilderen"

Met een tevreden gevoel kijkt Erik ten Hag terug op de bekerwedstrijd tegen Vitesse. Niet alleen omdat Ajax met 0-3 won, maar ook vanwege de rentree van zowel Daley Blind als Hakim Ziyech. Blind moest twee maanden rust houden vanwege een ontstoken hartspier, terwijl Ziyech de voorbije tijd kampte met een kuitblessure.

Napoli verrast en slaat slag in halve finale tegen Inter

Napoli heeft woensdagavond een grote stap gezet richting de finale van de Coppa Italia.  De club van trainer Gennaro Gattuso was in Stadio Giuseppe Meazza verrassend met 0-1 te sterk voor Inter. Op 5 maart kan Napoli voor eigen publiek het karwei afmaken.

Baskische bekerfinale wordt steeds realistischer scenario

De kans wordt steeds groter dat in april twee Baskische clubs in de finale van de Copa del Rey tegenover elkaar staan. Athletic Bilbao zette woensdagavond een belangrijke stap richting de eindstrijd door in het heenduel Granada met 1-0 te verslaan. Muniain maakte voor rust het enige doelpunt van de wedstrijd.

Bakker laat zich gelden bij basisdebuut voor PSG

Mitchel Bakker heeft een geslaagd basisdebuut achter de rug bij Paris Saint-Germain. De linksback bereikte met PSG de halve finale van de Coupe de France door met liefst 1-6 te winnen bij Dijon. Het eerste doelpunt van de Parijzenaars kwam voor een groot deel op conto van de oud-Ajacied.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen