AZ'ers eensgezind: "Het was verdedigend niet goed genoeg"

12 februari 2020, 21:38

De weg naar de halve finale van de KNVB Beker leek open te liggen, maar AZ verslikte zich woensdagavond in NAC Breda. Voor eigen publiek verloor de nummer twee van de Eredivisie met 1-3. Oussama Idrissi en Teun Koopmeiners zijn het met elkaar eens: vooral in defensief opzicht heeft AZ te veel steken laten vallen.

"Het lag aan het verdedigen vandaag. Het is ondenkbaar dat wij drie goals tegen krijgen als we thuis spelen. Tegen welke tegenstander je ook speelt, het is dan heel moeilijk voetballen", begint Idrissi voor de camera van FOX Sports. De aanvaller vindt AZ te veel tweede ballen verloor en NAC te veel liet counteren. " Dat past niet bij ons. Ons kenmerk is dat we buiten dat we goed kunnen voetballen defensief heel erg veel arbeid leveren. Dat hebben we vandaag niet goed genoeg gedaan."

Koopmeiners sluit zich daarbij aan. "Verdedigend was het niet goed genoeg, daar lag het aan. Aan de bal was het de eerste helft nog aardig, maar we geven het te makkelijk weg. Als je drie doelpunten tegen krijgt, is dat heel slordig", aldus de captain, die van mening is dat de vervangers van Ron Vlaar en Owen Wijndal geen blaam treffen. "Thomas Ouwejan heeft twee seizoenen heel goed gepresteerd. Jordy Clasie heeft ook bewezen dat hij een heel goede voetballer is, dus daar lag het niet aan."

Ondanks dat Idrissi met een prachtig doelpunt een positieve bijdrage leverde, vindt hij dat hij verdedigend is tekortgeschoten. "Ik ben de eerste die in de spiegel kijkt. Bij de 1-0 loop ik niet goed mee met mijn back. Dat verwijt ik mezelf wel. Het team rekent op zo'n moment op jou en dan sta je er niet. Buiten dat ik defensief niet goed genoeg was, was het een collectief iets", aldus de man van de prachtige 2-1. "Ik koop er vrij weinig voor. Aanvallend probeer ik het team te helpen. Als je de 2-1 scoort in de 65ste minuut, geeft dat wel een boost. Helaas kregen we de 3-1 tegen. We kregen nog wel mogelijkheden op de 2-2, een bal op de paal, maar het was vandaag te weinig."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen