Twee wijzigingen bij Ajax, Blind en Ziyech terug in selectie

Twee wijzigingen bij Ajax, Blind en Ziyech terug in selectie

12 februari 2020 – Ajax-trainer Erik ten Hag heeft zijn opstelling voor het bekerduel met Vitesse op twee plekken gewijzigd ten opzichte van de gewonnen topper tegen PSV (1-0). Basisplaatsen zijn er voor Edson Álvarez en Lassina Traoré, die de geblesseerden Joël Veltman en Quinicy Promes vervangen. Als reserves maken Daley Blind en Hakim Ziyech hun terugkeer in de selectie.In de gewonnen wedstrijd tegen PSV raakten drie spelers geblesseerd bij Ajax: Veltman, Promes en Ryan Babel. Laatstgenoemde begint woensdagavond in de basis, maar de andere twee komen voorlopig nog niet in actie. Zo moet Veltman twee maanden toekijken met een knieblessure. Promes keert vermoedelijk sneller terug.

In de verdediging vormt Álvarez een centraal duo met Lisandro Martínez. Perr Schuurs had daar ook kunnen spelen, maar ontbreekt in de selectie. Hij is niet wedstrijdfit, melden de Amsterdammers.

Ziyech, die op weg is naar Chelsea, raakte onlangs geblesseerd aan zijn kuit en heeft uiteindelijk maar drie wedstrijden moeten missen. Blind was er vanwege ontstoken hartspier langer uit en keert zoals aangekondigd terug in de wedstrijdselectie van Ajax.

Opstelling Vitesse: Pasveer; Lelieveld, Obispo, Doekhi, Clark; Tronstad, Tannane, Bero; Dicko, Matavz, Linssen

Opstelling Ajax: Onana; Dest, Álvarez, Martínez, Tagliafico; Gravenberch, Van de Beek Eiting; Tadic, Babel, Traoré

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 27 september 2020

  2. zaterdag 26 september 2020