Slot: "Prachtig dat Stengs in beeld is als opvolger van Ziyech"

12 februari 2020, 19:52

Nu Hakim Ziyech op weg is naar Chelsea, is het speculeren over zijn opvolger bij Ajax begonnen. Eén van de spelers die in de profielschets lijkt te passen, is Calvin Stengs. AZ-trainer Arne Slot heeft er geen moeite mee dat zijn pupil in verband wordt gebracht met de opvolging van Ziyech.

"Ik vind het helemaal niet irritant, ik vind het prachtig", vertelt Slot voor de camera van FOX Sports. "Het betekent dat Calvin een heel goede speler is en het heel erg goed doet, anders kom je niet in beeld als opvolger van Ziyech. Ik vind het alleen maar prettig dat mensen hem als vervanger van Ziyech zien. Tegelijkertijd hoop ik dat wij bij AZ nog heel lang over hem kunnen beschikken. Of dat reëel is, zullen we de komende tijd moeten zien."

Naast Stengs maken meer spelers bij AZ een sterke ontwikkeling door. Onder meer Myron Boadu en Oussama Idrissi zouden komende zomer zomaar een stap hogerop kunnen maken. "De jongens hebben ontzettend veel om voor te spelen. Los van transfers zit er nog een EK aan te komen. Wat ik elke keer probeer te benadrukken, is dat het voor hen goed is om met AZ heel hoog te eindigen. Dat zorgt voor aanzien bij een nieuwe club of voor een EK."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen