FC Twente komt met statement na uitgelekte audio-opname

12 februari 2020, 18:09

FC Twente heeft woensdagmiddag gereageerd op de uitgelekte opname, waar Brama door het slijk wordt gehaald. Technisch directeur Ted van Leeuwen, de trainersstaf en Brama hebben 'intensieve gesprekken' gevoerd. Hoewel er verschillen van inzicht zijn, is er wel een professionele basis om met elkaar verder te gaan.

Via RTV Oost kwam eerder op de dag een gesprek tussen fans van FC Twente en de technische leiding van de club naar buiten. Zowel Sander Boschker als hoofdtrainer Gonzalo García sparen de gepasseerde routinier niet. "Hij beïnvloedt jongens door zijn manier van praten en zijn gedrag. Hij vindt dat hij moet spelen en dan is hij heel cynisch. Andere jongens gaan daar niet beter door spelen. Wout is niet de redder, de man zoals jullie hem zien", zei Boschker onder meer.

FC Twente betreurt dat het gesprek is gelekt. Tijdens de gesprekken tussen Van Leeuwen, de trainersstaf en Brama gold volgens de club uit Enschede maar één belang: het clubbelang. Een breuk leek onvermijdelijk, maar uiteindelijk zal er (nu) niets veranderen bij de club. 'FC Twente moet in de Eredivisie blijven. Dat overstijgt elk individueel belang. Vanuit die positie heeft iedereen zich uitgesproken, dat waren moeilijke en soms emotionele momenten, maar uiteindelijk met bovengenoemde als resultaat'.

'Iedereen weet in welke strijd FC Twente verwikkeld is deze maanden; vechten voor lijfsbehoud. Alles moet in het teken staan van punten pakken. Daar zal door iedereen alle energie ingestoken worden', gaat het statement verder. 'In deze situatie begrijpt FC Twente de emotie van haar supporters, die dit op verschillende manieren uiten. Maar juist nu hebben we elkaar nodig en moeten we elkaar steunen. Vanaf nu staat alles in het teken van de komende serie wedstrijden, te beginnen zaterdag tegen AZ.'

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen