'Voetbalnomade' Bruns: "Je bent in feite een goedbetaalde slaaf"

12 februari 2020, 16:42

Thomas Bruns is alweer toe aan zijn vijfde club in drie jaar. Na een half seizoen bij PEC Zwolle wordt de 28-jarige middenvelder de komende maanden door Vitesse verhuurd aan VVV-Venlo. Hij zou het seizoen eigenlijk in Zwolle afmaken, maar de onbedoelde voetbalnomade raakte onder John Stegeman op een zijspoor.

Dat was de trainer met wie hij eerder succesvol samenwerkte bij Heracles Almelo. "Hij kende me door en door en had me zelfs aanvoerder gemaakt bij Heracles. Bij Zwolle was Stegeman een andere trainer en omgekeerd zag hij een andere Thomas Bruns dan bij Heracles. Dit keer klikte het niet", vertelt Bruns in een uitgebreid interview met De Volkskrant.

Bruns begon de eerste wedstrijden in de basis, maar kwam sinds oktober bijna niet meer aan spelen toe. Terwijl de Zwollenaren streden tegen degradatie, veroorzaakte Stegeman met een slok op een eenzijdig auto-ongeluk. "Ik weet niet of hij daardoor meer onder druk stond. Feit is dat ik niet meer aan spelen toekwam. Ik had van Stegeman meer krediet verwacht. Ik kijk echt wel in de spiegel: doe ik er alles aan? Maar je hebt ook een trainer nodig die het in jou ziet zitten."

In de winterstop ging Bruns, volgens de directie van PEC, op eigen initiatief niet mee op trainingskamp. "Ik weet niet waarom het spel zo is gespeeld. Tot mijn verbazing las ik in de media dat ik had geweigerd om me aan te sluiten voor de trainingsstage. Het was precies andersom, mijn zaakwaarnemer liet me weten dat de club me niet mee wilde hebben", vertelt hij.

Bruns was boos en vertrok uiteindelijk naar VVV. "Je bent in feite een goedbetaalde slaaf. Ik voel me niet gedwongen om mijn werk te doen, maar je bent als voetballer soms een pion in een ondoorgrondelijk krachtenveld. Ik ben er meerdere keren tegenaan gelopen. Ik ben geen moeilijke jongen, iedereen die met mij heeft gewerkt kan dat beamen", vervolgt hij. "Waarom heeft Stegeman geen open kaart met me gespeeld? Ik had het op prijs gesteld als hij eerlijker was geweest. Hij heeft me wel gebeld om me succes te wensen bij VVV. John baalde dat het bij Zwolle niet zo is gelopen als we voor ogen hadden."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen