Leegloop bij Ajax dreigt: dit zijn vermoedelijke vertrekkers

12 februari 2020, 14:23   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax moet ook komende zomer vrezen voor een flinke uittocht van de eerste selectie. Nadat de club afgelopen zomer basiskrachten Frenkie de Jong (FC Barcelona), Matthijs de Ligt (Juventus) en Lasse Schöne (Genoa) al zag vertrekken, dreigt een nieuwe exodus. Wel kan directeur voetbalzaken Marc Overmars opnieuw op de zilverfloot rekenen.

Het nieuws dat De Telegraaf woensdag als eerste naar buiten bracht over het akkoord dat Ajax heeft met Chelsea over Hakim Ziyech betekent vrijwel zeker het vertrek van de Marokkaanse sterspeler. Het is een kwestie van tijd voor diens overgang wordt afgerond en beide partijen zijn vertrek officieel maken. Mogelijk gebeurt dat net als met De Jong vorig seizoen al in een vroegtijdig stadium gedurende het seizoen. 

Maar ook collega-middenvelder Donny van de Beek heeft al vrijwel zeker een transfer te pakken. De middenvelder werd concreet in verband gebracht met een vertrek naar Real Madrid en de Spaanse media weten het zeker: in juli vertrekt hij alsnog naar De Koninklijke. Het doorgaans betrouwbare Marca kopte halverwege januari nogmaals over het akkoord, waarmee zo'n 55 miljoen euro gemoeid zou zijn.

Sergino Dest is ook een Ajax-parel die zeer concreet op weg is naar de uitgang: Bayern München heeft zich met een kleine dertig miljoen euro gemeld in Amsterdam. Overmars wil met Noussair Mazraoui achter de hand meewerken aan een vertrek van de recent doorgebroken back. Eind januari maakte Bayern de interesse in Dest voor het eerst duidelijk bij Ajax. De Eredivisie-koploper gaf direct aan dat een winterse transfer niet tot de opties behoort.

Meer (potentiële) vertrekkers

Tot zover de vrijwel zekere vertrekkers uit Amsterdam komende zomer. Maar voor meer spelers is steeds concreter wordende interesse. Volgens diverse Engelse media staan Chelsea en Tottenham Hotspur in de rij voor Andre Onana, terwijl afgelopen zomer Paris Saint-Germain en FC Barcelona hem al wilden binnenloodsen. Ruim een jaar geleden verlengde hij in maart zijn contract in Amsterdam, [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/348057/onana-belangrijk-om-iets-terug-te-doen-voor-de-club/,_blank,om nog één jaar bij Ajax te spelen]. In de zomer van 2020 zou Ajax dan meewerken aan een transfer, zo zei zijn zaakwaarnemer met een blik op de toekomst.

Voor eenzelfde soort transfer staat mogelijk ook Nicolas Tagliafico: de Argentijn verlengde zijn contract eveneens, maar wel min of meer met de afspraak om dan na het huidige seizoen te mogen verkassen. Met Lisandro Martínez werd zijn potentiële opvolger al binnengehaald, al presteert hij centraal achterin en op het middenveld juist uitstekend. Atlético Madrid was een tijdje concreet voor Tagliafico, al is een overgang momenteel voor hem weer wat verder weg. 

Verder heeft Joël Veltman al eens aangegeven graag nog een stap te willen maken naar het buitenland – en was daar afgelopen zomer al dichtbij, toen nog transfervrij, en trok ook Daley Blind de deur naar een rentree in het buitenland nog niet dicht. Ook voor David Neres is al meermaals interesse geweest, al is voor dit trio een zomers vertrek nog het minst aannemelijk van bovenstaande voetballers. Met Ryan Gravenberch, Lassina Traoré, Jurgen Ekkelenkamp, Carel Eiting en Perr Schuurs staat er genoeg talent te trappelen, al is het de vraag of de potentieel enorme leegloop daarmee alleen op te vangen is. Het wordt hoe dan ook een drukke zomer voor Marc Overmans. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen