Boschker keihard over Brama: "Hij is niet de redder"

12 februari 2020, 10:24   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De technische staf van FC Twente heeft dinsdagavond flink uitgehaald naar Wout Brama. Met name Sander Boschker, maar ook hoofdcoach Gonzalo García zijn op geen enkele wijze te spreken over het gedrag van de middenvelder. Een breuk tussen beide partijen lijkt onvermijdelijk, nadat het gesprek tussen de fans en de technische leiding via RTV Oost naar buiten is gekomen. 

Op de opnames, die in het bezit zijn van de regionale zender, gaat Boschker, als voetballer goed bevriend met Brama in het verleden, in op de rol van de routinier, die al een tijdje is uitgespeeld. "Wout wil op zes spelen. Zoals deze trainer wil spelen, is hij daarvoor niet de geschikte persoon. De jongens hebben geen vertrouwen, dat komt ook mede door Wout Brama", stelt de oud-keeper. "Wout denkt echt dat hij hier dé man is. Als jullie elke keer zo zingen, gaat hij daar nog meer in geloven."

Lees ook'Technische staf Twente ziet geen toekomst voor Brama'

En mede daarom zorgt Brama voor de nodige problemen in de selectie, stelt Boschker. "Hij beïnvloedt jongens door zijn manier van praten en zijn gedrag. Hij vindt dat hij moet spelen en dan is hij heel cynisch. Andere jongens gaan daar niet beter door spelen", denkt Boschker. "Wout is niet de redder, de man zoals jullie hem zien."

Ook hoofdcoach García laat zich in niet misverstane woorden uit over de rol van Brama dit seizoen. "Hij gebruikt zijn macht en is goed bevriend met de pers. Het is een lang verhaal op meerdere vlakken. Hij is boos omdat hij niet speelt en dat heeft een slechte invloed op de rest van de groep", aldus de oefenmeester. "Hij is niet de leider in de kleedkamer. Hij zegt vervolgens wel graag wat jullie willen horen, zodat ze het weer voor hem opnemen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen