Ulderink legt plotselinge vertrek bij Ajax Cape Town uit

12 februari 2020, 07:40

Een conflict met clubeigenaar Ari Efstathiou veroorzaakte het vertrek van Andries Ulderink bij Ajax Cape Town. Enerzijds verrassend, omdat Ulderink op promotiekoers lag met de Zuid-Afrikaanse club. Echter toonde de vijftigjarige trainer zich solidair aan Hans Vonk, de technisch directeur in Kaapstad.

Van Ajax Cape Town bezit Ajax Amsterdam 51 procent van de aandelen, het overige deel is in handen van Efstathiou. "Afgelopen zomer leek het erop dat Ari zou vertrekken. Daar ging ik ook vanuit en daarom had ik mijn contract ook verlengd. Maar Ari saboteerde de boel en bleef toch", vertelt Ulderink aan De Gelderlander. Alsnog besloot de Aaltenaar te beginnen aan zijn tweede seizoen. "Het liep goed, maar Ari maakte Hans Vonk het leven steeds meer zuur."

Vonk werd begin dit jaar geschorst door Efstathiou wegens 'ernstig wangedrag'. "Maar Hans had alleen een conflict met de financiële man over de uitlevering van shirts aan de jeugdteams. Ik heb toen mijn onvrede geuit en gezegd dat ik solidair zou zijn aan Hans. De schorsing werd opgeheven, maar al na twee uur werd Hans opnieuw geschorst." Ulderink voegde daad bij woord en meldde zich ziek. "En een paar dagen later is het contract ontbonden. Enorm jammer, want ik had dit seizoen graag afgemaakt. Maar als ik samen met iemand ergens aan begin, dan ben ik solidair. Ook al loop ik een mooie bonus mis bij een titel."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen