ADO Den Haag verliest ook bij Sparta en zit vol in degradatienood

ADO Den Haag verliest ook bij Sparta en zit vol in degradatienood

11 februari 2020 – ADO Den Haag heeft opnieuw niet gewonnen in de Eredivisie en zit daarom in grote degradatieproblemen. Nadat de ploeg van Alan Pardew al bij de rust tegen een 3-1 achterstand aan keek, leek het duel gespeeld, maar door een treffer van Crysencio Summerville werd het alsnog spannend. Ondanks twee Britse debutanten leverde de slotfase van het duel geen Haagse treffer meer op, waardoor Abdou Harroui aan alle illusies een einde kon maken (4-2).Hoewel storm Ciara zich niet meer zo liet gelden als afgelopen zondag, toen deze wedstrijd eigenlijk gespeeld had moeten worden, had de wind toch nog een behoorlijk effect op het duel. Sparta had in de eerste helft de wind in de rug en leek daardoor al snel in de gaten te hebben dat afstandsschoten wel eens voor succes zouden kunnen zorgen. Patrick Joosten was al héél vlug dicht bij de openingsgoal, maar zijn gevaarlijk dalende schot belandde jammerlijk op de lat.

Voor ADO gold dat het al drie wedstrijden op rij niet had gescoord. Desondanks kwamen de bezoekers in Rotterdam-West wel op voorsprong. Na ruim een kwartier spelen gaf Sparta halverwege de eigen helft een onnodige vrije trap weg, waarna Shaquille Pinas een naar de grond gekopte bal bij de tweede paal kon binnen tikken. Het was een verrassende opsteker voor de ploeg van Pardew, maar lang konden de Brit en zijn manschappen er niet van genieten. Enkele minuten na de openingsgoal was het via een corner van de thuisploeg namelijk alweer gelijk: Auassar kopte binnen. De gelijkmaker gaf Sparta direct energie, want ADO kwam onder forse druk te staan en wankelde enkele malen flink. Dante Rigo was dichtbij de 2-1, maar hij knalde een vrije trap spectatulair op de kruising.

Niet veel later ging Joosten op avontuur. De aanvaller, die het in de eerste helft sowieso wel op zijn heupen had, omspeelde op snelheid verschillende tegenstanders en schoof vervolgens de bal langs doelman Luuk Koopmans (2-1). De voorsprong was verdiend te noemen, want ADO was er na de openingstreffer eigenlijk nauwelijks meer aan te pas gekomen. Op slag van rust werd het voor de Hagenezen allemaal nog vervelender. Verdediger Vriends kopte uit een corner namelijk de 3-1 binnen, maar had volgens iedereen in het groen-geel niet meer op het veld moeten staan. Hij deelde even daarvoor namelijk een tik uit in het gezicht van John Goossens, zonder dat er een bal in de buurt was. Makkelie vond geel echter afdoende voor dat moment en dus kon Vriends de voorsprong van zijn ploeg verdubbelen.

Het tweede bedrijf was aanvankelijk een stuk minder aantrekkelijk dan de eerste helft dat was. ADO leek totaal niet te geloven in een resultaat en bracht Sparta dus niet in de problemen. De thuisploeg bracht zo'n twintig minuten voor tijd de spanning vervolgens zelf maar terug in het duel. Door een miscommunicatie tussen Lassana Faye en doelman Ariel Harush, die om onbegrijpelijke redenen veel te ver zijn doel uit kwam, kon Summerville in een leeg doel simpel de 3-2 binnen schuiven. De marge was dus weer één treffer en dat leidde een interessante slotfase in.

ADO begon in de slotfase – gedeeltelijk met dank aan de debutanten Mark Duffy en Omar Bogle - eindelijk écht te voetballen, waardoor John Goossens een gigantische kans op 3-3 kreeg. Sparta kon doordat ADO wel moest komen enkele malen snel uitbreken, maar kon daarbij nauwelijks voor echt gevaar zorgen. Na een hectische slotfase met vier minuten blessuretijd, die eindigde met een treffer van Harroui, was de teleurstelling dus groot bij ADO. De ploeg moet alle zeilen gaan bij zetten om degradatie nog te ontlopen, maar eenvoudig zal dat niet worden. Het heeft een zwaar programma en bovendien forse achterstand opgelopen.

Opstellingen en beoordelingen:*

Sparta: Ariel Harusch 5; Jeffry Fortes 6.6, Bart Vriends 5.5, Jurgen Mattheij 6, Lassana Faye 6.5; Abdou Harroui 6, Dante Rigo 7 (79. Dirk Abels -), Bryan Smeets 6.5 (82. Deroy Duarte -), Adil Auassar 6.5; Ragnar Ache 6.5 (55. Joël Piroe 5.5), Patrick Joosten 7

ADO Den Haag: Luuk Koopmans 5.5; Dion Malone 6, Sam Stubbs 6, Shaquille Pinas 6.5, Laurens de Bock 5; John Goossens 6.5, Lex Immers 6.5, Tudor Baluta 6 (Bilal Ould-Chikh -), Aaron Meijers 5 (62. Mark Duffy 6.5); Thomas Necid 4.5 (71.Omar Bogle -) , Crysencio Summerville 6.5

Man of the Match: Patrick Joosten
*Spelers moeten ten minste twintig minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 6 juni 2020

  2. vrijdag 5 juni 2020

  3. donderdag 4 juni 2020