De Jong reageert op ontslag: "Kan mezelf in de spiegel aankijken"

11 februari 2020, 22:11   Bijgewerkt: 11 februari 2020, 22:41

Jean-Paul de Jong heeft voor het eerst gereageerd op zijn ontslag bij Roda JC. De oefenmeester kreeg vorige week zijn congé vanwege de slechte resultaten, maar ook vanwege zijn gedrag. Hij zou binnen de club weinig tot geen medestanders meer hebben en moest daarom vertrekken. "Ik kan alleen zeggen dat ik tot het einde aan toe mijn professionaliteit heb ingezet voor Roda JC."

Dat vertelt hij tegenover Voetbal International. "Als trainer ben je verantwoordelijk voor de resultaten en die hielpen helaas niet mee om het tij te doen keren", aldus De Jong. "Er is veel gebeurd, van het wegvallen van Mauricio de la Vega tot puntenaftrek, tot nog wel wat meer dingen die ons niet hebben geholpen om de rust te laten terugkeren. De situatie vroeg om een trainer die in verschillende functies beschikbaar zou zijn. Ik heb mijn verantwoordelijkheid gepakt, mijn vak met overtuiging uitgevoerd. Misschien zijn er dingen daarbij niet altijd goed aangekomen, maar ik heb wel naar eer en geweten gehandeld. Ik ben mezelf gebleven, ondanks alles. En ik kan mezelf in de spiegel aankijken."

Lees ook'Groenendijk en Van As kunnen bij noodlijdend Roda aan de slag'

Niet alleen de spelers, maar ook het persooneel van Roda JC zou niet blij meer zijn geweest met de voormalig trainer van FC Utrecht en FC Eindhoven. De Limburgers hadden onder andere geen technisch directeur, waadoor hij ook een groot deel van die functie op zich nam. Mede daarom werd hij misschien gezien als een bemoeial, iets dat bij FC Utrecht ook aan de hand leek. Toch is De Jong niet bang voor de rest van zijn loopbaan als trainer. "Bij FC Eindhoven en in mijn eerste halfjaar bij FC Utrecht heb ik volgens mij wel aangetoond dat ik bepaalde kwaliteiten bezit. Rug recht en door, zo sta ik erin."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen