FC Groningen-coach Buijs tekent voor twee seizoenen bij

11 februari 2020, 19:22   Bijgewerkt: 11 februari 2020, 20:26

Danny Buijs heeft zijn contract als hoofdtrainer van FC Groningen met twee seizoenen verlengd. De oefenmeester is anderhalf seizoen aan het werk bij de Trots van het Noorden en daar komen in elk geval nog twee jaar bij, zo heeft de club dinsdag bevestigd via de officiële kanalen.

Voor Buijs is het zijn tweede seizoen als hoofdtrainer van Groningen. Vorig seizoen debuteerde hij als coach in het betaalde voetbal. Daarin loodste Buijs Groningen naar de play-offs om Europees voetbal. Ook dit seizoen strijdt Groningen voor het seizoenstoetje en staat hij vooralsnog op de achtste plaats: op die positie eindigde hij vorig seizoen ook.

Toelichtingen op het nieuws worden woensdag pas gegeven door zowel de club als de trainer, maar Buijs gaf al meermaals aan het erg naar zijn zin te hebben bij FC Groningen. Hoewel het voetbal nog niet altijd even spectaculair is, heeft de coach met name achterin de zaken goed op orde. Alleen Ajax en AZ kregen minder tegentreffers dan de ploeg van Buijs dit seizoen.

En dat de scoringsdrift nog ontbreekt bij Groningen valt de coach amper te verwijten, aangezien de club in de winterstop afscheid nam van Kaj Sierhuis én Charlison Benschop. Aan het begin van zijn periode had Buijs soms te hoge verwachtingen, maar inmiddels weet hij wel beter. "Mijn verwachtingspatroon lag bijvoorbeeld veel te hoog", zei hij over zijn eerste maanden in Groningen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen