Nederlandse clubs verdeeld over komst van BeNeLiga

11 februari 2020, 18:51

De Nederlandse clubs zijn sterk verdeeld over de komst van een BeNeLiga. Naar aanleiding van een hernieuwd onderzoek van de grootste Nederlandse - Ajax, PSV, Feyenoord, AZ, FC Utrecht, Vitesse – en Belgische clubs, werd door Voetbal International in samenwerking met Voetbal Magazine een grootschalige enquête gehouden bij alle clubs in Nederland en België. Bij onze zuiderburen is er al meer animo voor een samenwerking in de competities.

Dat schrijft Voetbal International. In totaal stemden in België zeven ploegen vóór een samenwerking, terwijl in Nederland alleen Ajax, FC Utrecht, ADO Den Haag en PEC Zwolle volmondig positief antwoordden over de BeNeLiga. Zeven Nederlandse ploegen hebben geen uitgesproken mening, terwijl er even zoveel duidelijk tegen zijn. Tot die laatste categorie behoren onder andere alle ploegen uit het noorden, die de meeste kilometers moeten gaan maken richting België bij een eventuele samenwerking.

Lees ookBeNeLiga weer stap dichterbij: onderzoek gaat nieuwe fase in 

De status van het traject is overigens nog beperkt: de belangrijkste clubs uit Nederland laten allereerst een onderzoek doen naar de haalbaarheid en plus- en minpunten van een BeNeLiga. Op basis van dat plan worden eventuele vervolgstappen gezet. De supporters zijn volgens VI overigens net zo verdeeld over de komst van een dergelijke competitie: zeven procent is neutraal, de rest van de fans zijn zo goed als verdeeld tussen duidelijk voor en tegen.

Verdeling van clubs:

Voor (4): Ajax, FC Utrecht, ADO Den Haag, PEC Zwolle (in België: 7)

Neutraal (7): Feyenoord, PSV, VVV-Venlo, Vitesse, AZ, RKC Waalwijk, FC Twente (in België: 3)

Tegen (4): Sparta Rotterdam, Willem II, Fortuna Sittard, Heracles Almelo, sc Heerenveen, FC Emmen en FC Groningen (in België: 6)

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen