Bazoer tegen oude club Ajax: "Ik voel me nog Ajacied"

11 februari 2020, 16:02

Riechedly Bazoer maakt zich op voor een bijzondere wedstrijd. Met Vitesse speelt de middenvelder woensdag in de kwartfinale van de beker tegen Ajax, de club waar hij als jonge speler furore maakte. Hij koestert nog altijd speciale gevoelens voor die club.

Eerder dit seizoen was Bazoer nog doeltreffend in de thuiswedstrijd tegen Ajax die in 2-2 eindigde. "Ik weet als geen ander hoe het is om tegen Ajax te spelen. Ik ken hun manier van denken, hoe ze willen voetballen", vertelt de international aan het Algemeen Dagblad. Hij krijgt de vraag of hij zich eigenlijk nog Ajacied voelt. "Ik denk het wel", countert hij met een lach. "Ik heb daar mooie jaren gehad. Ik ben daar talent van het jaar geworden en heb veel wedstrijden gespeeld. Dus ik voel me nog wel een beetje Ajacied."

Bazoer kende een stormachtige doorbraak bij Ajax, maar vertrok in 2017 enigszins door de achterdeur naar VfL Wolfsburg. Waarom ging het uiteindelijk mis? "Dat is een moeilijke vraag. Als jonge jongen kom je valkuilen tegen. Het is aan jou om daar mee aan de slag te gaan. Als je in het eerste van Ajax speelt, komt er veel populariteit op je af. Dan moet je je koppie er wel bijhouden. Het zijn ook andere factoren. Clubs gaan aan je trekken en daar moet je slim mee omgaan."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen