AZ neemt NAC serieus en heeft getraind op penalty's

11 februari 2020, 14:42   Bijgewerkt: 11 februari 2020, 15:44

AZ gaat als favoriet de thuiswedstrijd tegen NAC Breda in het bekertoernooi in. De Alkmaarders presteren al jaren goed in de KNVB Beker en zijn dit seizoen bovendien heel sterk in de Eredivisie. Arne Slot weet dat zijn team favoriet is, maar heeft toch niets aan het toeval overgelaten.

Op de clubwebsite vertelt Slot dat zijn team voorbereid is op een eventuele penaltyreeks. "Ja, we hebben er op getraind. Je probeert de penaltynemers dan gek te maken door wat op ze in te praten en kijkt hoe ze daarop reageren. Maar het is vooral een goede oefening voor Marco Bizot. Hij krijgt veel penalty's op zich af en kan ook trainen op de nieuwe regel waarbij je niet op de doellijn moet blijven staan."

NAC staat teleurstellend zesde in de Eerste Divisie en is bezig aan een moeizaam seizoen. Toch won het in de vorige bekerronde van PSV. "In de vorige bekerronde was ik onder de indruk van hoe NAC PSV uitschakelde. Dat was onder interim-trainer Willem Weijs. Nu hebben ze sinds een week Peter Hyballa voor de groep staan. Het is nog te vroeg om al te concluderen dat hij het anders doet dan zijn voorganger. Zo snel kan een trainer een ploeg niet naar zijn hand zetten", zegt Slot.

Dat AZ het al jaren goed in de beker is volgens Slot 'geen toeval'. "We stellen altijd de best mogelijke elf spelers op omdat we dit toernooi heel serieus nemen. Dat zullen we dus ook tegen NAC doen."

Lees ook: AZ zonder Vlaar en Wijndal in bekerwedstrijd tegen NAC Breda

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen