Blind terug na moeilijke tijd: "Ik voel me een veilig mens"

11 februari 2020, 14:20

Daley Blind is gelukkig weer op de weg terug bij Ajax. De ervaren verdediger kreeg in december slecht nieuws nadat hij tijdens het thuisduel met Valencia in de Champions League even wazig voor de ogen was geworden. Onderzoeken toonden aan dat hij kampte met een ontsteking aan de hartspier. Dat nieuws kwam hard binnen bij Blind en zijn familie.

"Het was even schrikken, maar ik heb niet zozeer getwijfeld aan mijn carrière", blikt Blind terug bij de NOS. "Gelukkig konden de artsen vrij snel zeggen dat ik weer zou kunnen voetballen. Het had alleen tijd nodig." Tegen Valencia ging Blind even zitten, maar speelde hij de wedstrijd wel uit. "Ik zag wat wazig, voelde me even niet honderd procent. Ik dacht dat ik misschien niet genoeg gegeten had. Maar na dat moment voelde ik me vrij snel weer goed. Ik had ook geen gek gevoel op m'n borst of iets dergelijks."

"Pas een paar dagen later kwam alles aan het licht. Het was moeilijk, je krijgt in het begin vrij hard nieuws te verwerken. Het gaat wel om je hart, het leven is het belangrijkst. Na de onderzoeken kwam de klap", vertelt Blind. Hij heeft veel gehad aan de fijne geluiden die hij kreeg van de mensen om zich heen. "Met de steun van mijn familie, vrienden en vrouw ben ik meteen gaan werken aan mijn herstel. Ik wilde zo snel mogelijk weer oppakken waar ik mee bezig was en weer aansluiten bij de groep."

Bij Blind werd een onderhuidse ICD geplaatst. Dat apparaatje houdt het functioneren van het hart in de gaten en kan ook stroomstoot gegeven bij een hartstilstand of hartritmestoornissen. De aanwezigheid van dat apparaatje geeft Blind rus. "Ik voel me een veilig mens, heb totaal geen angst. Ik word continu gemonitord, tijdens trainingen en wedstrijden. De artsen geven me ook niet voor niks vrij."

Afgelopen weekend zat de herstelde verdediger al bij de selectie voor het duel met FC Utrecht, maar die wedstrijd werd afgelast. Woensdag speelt Blind met Ajax tegen Vitesse in de beker.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen