PSV volgt voorbeeld Ajax en presenteert CAO voor vrouwentak

11 februari 2020, 12:46

In navolging van Ajax krijgt ook de vrouwentak van PSV een eigen CAO. Daarmee zetten de Eindhovenaren een belangrijke stap in de professionalisering van het vrouwenvoetbal. In de op maat gemaakte CAO staan minimumvoorwaarden voor onder andere salaris, vakantiedagen en doorbetaling tijdens langdurige blessures. Volgens PSV komt de CAO grotendeels overeen met de voorwaarden van de mannelijke spelers bij PSV. De afspraken gaan vanaf het nieuwe seizoen in.

De handtekeningen werden dinsdag gezet door PSV, FBO, ProProf en VVCS. "Het is een mooie dag voor het vrouwenvoetbal. We zijn hiermee weer een stap verder in de richting met de voorwaarden die we ooit met de mannen hebben afgesproken. De speelsters krijgen daardoor meer zekerheid wat betreft het tekenen van contracten", aldus directielid Peter Fossen op het clubkanaal van PSV.

Een CAO is in de Eredivisie Vrouwen, waarin PSV momenteel aan kop gaat, is nog vrij uniek. Ajax had afgelopen zomer de primeur. "We zijn de tweede club in Nederland met een CAO en dat is een mooie stap in het vrouwenvoetbal", reageert Katja Snoeijs, spits en lid van de spelersraad. "Als je kijkt naar andere landen zoals Spanje, dan zie je dat het daar niet zo goed geregeld is als hier. En door deze overeenkomst kunnen we ons nu nog beter gaan richten op het voetbal."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen