Spoorboekje: AZ en Ajax actief in de beker en Italiaanse topper

12 februari 2020, 07:00   Bijgewerkt: 11 februari 2020, 23:57

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op woensdag 12 februari.

Specials

Veranderagenda deel II: gevolgen van gelijke wedstrijdcondities

De KNVB lanceerde eind 2018 de veranderagenda voor de Eredivisie, met daarop een aantal veranderingen die het Nederlandse voetbal naar een hoger niveau moest tillen. Wat is er allemaal veranderd en is het positief uitgepakt? FCUpdate.nl zoomt in deel II in op de gevolgen van de veranderagenda, te beginnen op het onderwerp: de nieuwe gelijke wedstrijdcondities.

Wedstrijden

AZ - NAC Breda (18.30 uur)

NAC Breda hoopt ook tegen AZ te kunnen stunten in de beker. Maar ondanks de sensationele overwinning op PSV, zal de Parel van het Zuiden niet barsten van het vertrouwen. Sinds de zege op de Eindhovenaren verloor NAC bij Go Ahead Eagles (1-0) en waren er remises tegen Excelsior (2-2) en TOP Oss (1-1). Bovendien blijft het ouderwets onrustig in Breda. De teruggezette interim-trainer Willem Weijs weigert de beloftenploeg onder zijn hoede te nemen. Er zou sprake zijn van een vertrouwensbreuk.

Vitesse - Ajax (20.45 uur)

Eerder dit seizoen speelden Vitesse en Ajax met 2-2 gelijk in Arnhem, vanavond is dat geen mogelijkheid omdat de kwartfinale van de beker een winnaar op moet leveren. De thuisclub begon verdienstelijk onder de nieuwe trainer Edward Sturing, maar won van de laatste drie duels niet één keer. Het thuisduel met Ajax is de perfecte kans om de nare smaak in één klap weg te spoelen. Pluspunt voor Vitesse is dat Bryan Linssen terug is van een schorsing.

Internazionale - Napoli (20.45 uur)

Zeges op Liverpool en Juventus en overwintering in de Champions League ten spijt: Napoli speelt een dramatisch seizoen. Het ontslag van Carlo Ancelotti sorteerde niet in het gewenste effect. De huidige elfde plek in de Serie A is Napoli-onwaardig. De Italiaanse beker lijkt de enige route om het seizoen nog iets van glans te voorzien. In de halve finale - gespeeld over twee wedstrijden - moet Napoli wel afrekenen met koploper Internazionale. Vanavond is de eerste ontmoeting in Milaan.

Voetbal op tv

18.30 uur: AZ - NAC Breda, FOX Sports 1, live verslag van het bekerduel

20.45 uur: Vitesse - Ajax, FOX, live verslag van het bekerduel

21.00 uur: Athletic Bilbao - Granada, Ziggo Sport, live verslag van het Copa del Rey-duel

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen