Klinsmann stopt na 76 dagen alweer als Hertha-coach

11 februari 2020, 10:55

Het dienstverband van Jürgen Klinsmann bij Hertha BSC is van korte duur gebleken. De Duitser tekende op 27 november een contract tot het einde van het seizoen, maar is dinsdag al na elf weken opgestapt in Berlijn. Hij voelt niet meer het vertrouwen van de clubleiding.

De Duitser keert daardoor terug in zijn rol als commissaris van de club uit Berlijn. Klinsmann was pas tweeënhalve maand aan het werk bij de club van Karim Rekik en Jairo Dilrosun. Hij kondigde zijn vertrek dinsdag via Facebook aan. 'Als trainer heb ik voor deze opdracht het vertrouwen van de betrokkenen nodig. Eenheid, samenspel en concentratie op het essentiële zijn de belangrijkste elementen in de strijd tegen degradatie. Als die niet zijn gegarandeerd, dan kan ik mijn potentie als trainer niet benutten. Daarom ben ik tot de conclusie gekomen dat mijn functie als trainer van Hertha beschikbaar stel', laat hij weten.

Hertha verloor afgelopen weekend met 1-3 van concurrent FSV Mainz 05 en staat veertiende. De 55-jarige Klinsmann kent geen zeer succesvolle trainersloopbaan. Hij was twee jaar bondscoach van Duitsland en fungeerde een seizoen als hoofdtrainer van Bayern München. Daarna was hij vijf jaar bondscoach van de Verenigde Staten, voor hij in november aan de slag ging bij Hertha.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen