Lamprou gelooft in stunt Vitesse tegen Ajax: "Niet bang zijn"

11 februari 2020, 10:20

Vitesse is in de competitie bezig aan een mindere reeks, maar kan het sentiment snel omdraaien door in de beker te winnen van Ajax. Die wedstrijd wordt woensdag gespeeld in Arnhem. Tweede doelman Kostas Lamprou, die in de zomer overkwam van de Eredivisie-koploper, ziet dat wel gebeuren.

Hij weet dat Ajax uiteraard de favoriet is om door te gaan. "De rolverdeling mag dan duidelijk zijn, in de beker kan alles", zegt Lamprou tegen De Gelderlander. "Natuurlijk moeten wij een stunt uithalen. Maar waarom zou dat niet kunnen? Vitesse heeft de afgelopen seizoenen vaker gewonnen van Ajax. En dit seizoen was het bij ons gelijk. Wij moeten niet bang zijn. Ajax is ook kwetsbaar door de blessures. Maar wij moeten wel top zijn. Dat is een voorwaarde."

Lamprou kwam bij Ajax niet verder dan de rol van tweede keeper. Hij was vorig seizoen de doelman in het bekertoernooi, maar moest in de finale toch plaatsmaken voor Andre Onana. "Ik keepte in de voorrondes", blikt hij terug. "In de finale stond André Onana in het doel. Dat is topsport. Ik heb de finale vanaf de bank bekeken." Hij kan daar wel begrip voor opbrengen. "Die beker was gewoon heel erg belangrijk. Die had de club al lang niet meer gewonnen. Ajax ging er zakelijk mee om. Die beker moest naar Amsterdam." Ajax won de finale met 4-0 van Willem II.

Bij Ajax was Lamprou de tweede keeper en dat is hij nu bij Vitesse ook. Remko Pasveer is de eerste keus.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen