'Grote onrust bij NAC: Weijs weigert Jong NAC te trainen'

11 februari 2020, 09:16   Bijgewerkt: 11 februari 2020, 17:59

Willem Weijs is niet blij met zijn rol bij NAC Breda. De oefenmeester was na het vertrek van Ruud Brood enige tijd interim-trainer en bewees zich in die periode met onder meer de bekerzege op PSV. Daarna stelde NAC Peter Hyballa als nieuwe trainer aan en werd Weijs teruggezet naar Jong NAC. Dat zint hem niet, meldt het Brabants Dagblad.

Er is volgens die krant sprake van een vertrouwensbreuk tussen club en trainer. Aanvankelijk weigerde Weijs een rol als assistent van Hyballa, maar die rol wil hij nu weer terug. Hij werd teruggezet naar Jong NAC, maar weigert die ploeg nu te trainen. Duidelijk is in ieder geval dat de voetbalvisies van Weijs en Hyballa haaks op elkaar staan. Weijs heeft aan de leiding duidelijk gemaakt dat hij vindt dat de door hem ingezette lijn moet worden doorgetrokken. Anders heeft hij geen trek in een rol als assistent van Hyballa.

Lees ook: Ultee bijt van zich af: "Wat bij NAC gebeurt veel zorgwekkender"

Omdat er vooralsnog geen oplossing is gevonden, zit Weijs thuis. Hij zal dinsdagmiddag ook niet van de partij zijn als Jong NAC, waar hij nu officieel de trainer van is, in actie zal komen. Tegenover bovengenoemd dagblad wil hij zich niet over de situatie uitspreken. "Omdat er een situatie is ontstaan waar ik niks over kan zeggen." De directie geeft aan dat Weijs er zelf voor heeft gekozen om terug te gaan naar Jong NAC, de ploeg die hij nu dus ineens niet meer wil trainen. "Die uitspraken zijn voor hun rekening, dat is de lezing die de club naar buiten brengt. Prima dat er hoor en wederhoor wordt toegepast, maar ik kan er niks over zeggen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen