De Vrij: "Ben een veel betere verdediger dan in 2014"

11 februari 2020, 08:42

Stefan de Vrij laat ook dit seizoen weer uitstekende vorm zien bij Internazionale. Hij bekroonde zijn belangrijke rol zondag met een glansrol in de derby van Milaan door een belangrijke goal te maken tegen AC Milan (4-2 winst). Hij stelt dat hij in topvorm verkeert.

Het zorgt ook voor discussie rondom Oranje. Moet De Vrij niet in de basis ten koste van Matthijs de Ligt? Zelf wil hij zich niet zo duidelijk uitspreken. "Ik moet gewoon doorgaan met waar ik mee bezig ben. En ook altijd positief blijven. Bij Oranje is er veel veranderd. Ik ben een veel betere verdediger als je het vergelijkt met 2014, toen we derde werden op het WK. Toen speelde ik alles, nu is dat niet zo. Maar dat geeft volgens mij vooral ook aan hoe Oranje zich heeft ontwikkeld de laatste jaren", zegt hij tegen het Algemeen Dagblad.

Lees ook: "In Italië vinden we De Vrij veel beter dan De Ligt"

De Vrij kopte zondag op prachtige wijze de 3-2 tegen de touwen. Uiteindelijk werd het ook nog 4-2 door Romelu Lukaku, maar de Nederlander weet dat zijn goal cruciaal was voor het eindresultaat. "Deze goal zal ik mij altijd blijven herinneren. Het was op een heel belangrijk moment in een heel belangrijke wedstrijd. Er kwam een uniek gevoel van emotie over me. De corner van Antonio Candreva was uitstekend. Ik dook naar de bal en toen ik me omdraaide, zag ik dat de bal in het net lag. Toen pas realiseerde ik me dat ik had gescoord. Het gaf zo'n geweldig gevoel.''

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen