Steun voor blunderende Varela: "Natuurlijk kan hij keepen"

10 februari 2020, 23:55

Tien dagen voor het heenduel met Getafe in de Europa League zakte Bruno Varela maandagavond door het ijs bij Jong Ajax. De van Benfica gehuurde doelman ging tegen Jong FC Utrecht opzichtig de fout in bij twee tegendoelpunten en gaf daarnaast een strafschop weg. Na het pak slaag (7-2) op Sportcomplex Zoudenbalch wordt de Portugees gespaard door trainer Mitchell van der Gaag en teamgenoot Boy Kemper.

Varela kwam in actie bij Jong Ajax om ritme op te doen voor de uitwedstrijd tegen Getafe. Hij zal in Spanje - mocht Erik ten Hag geen verrassingen in petto hebben - onder de lat staan vanwege de afwezigheid van de geschorste André Onana. Tegen Jong FC Utrecht liet Varela niet zien waarom hij de eerste stand-in is voor de Kameroener. Kemper neemt het desalniettemin voor hem op. "Natuurlijk kan hij keepen, anders keept hij niet bij Ajax. Dit kan gewoon gebeuren en het betekent niet dat hij er helemaal niets van kan", reageert hij voor de camera van FOX Sports.

Ook Van der Gaag wordt gevraagd naar Varela, die maandag onbedoeld de aandacht op zich vestigde. "Ik heb meer naar het hele team gekeken. Hij zat er net als de andere jongens niet echt prettig bij in de kleedkamer. Alle spelers en de technische staf hebben een heel slecht gevoel. Daar is Bruno ook onderdeel van. Dit was de jonge jongens en Bruno een wedstrijd om zich te laten zien. Als je bij Ajax speelt, heb je een bepaalde verantwoordelijkheid. Zeker na de complimenten van vorige week (5-1 tegen Go Ahead Eagles, red.). Als je dan dit laat zien, dan is het een wanprestatie."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen