Bruno Varela beleeft horroravond bij enorm pak slaag Jong Ajax

10 februari 2020, 21:51   Bijgewerkt: 10 februari 2020, 23:08

Jong Ajax is maandagavond tegen een harde nederlaag aangelopen. Op bezoek bij Jong FC Utrecht gingen de Amsterdamse talenten met liefst 7-2 onderuit. Het was voor de titelkandidaat in de Eerste Divisie pas de eerste nederlaag sinds begin november. Onder toeziend oog van Erik ten Hag maakte met name Bruno Varela een dramatische beurt.

Op een winderig Sportcomplex Zoudenbalch was Jong Ajax in de beginfase de dominante partij. Via Brian Brobbey kreeg de ploeg van trainer Mitchell van der Gaag meerdere mogelijkheden om de score te openen, maar de jonge spits had het vizier niet op scherp staan. Het ontbeerde Jong Ajax daarnaast aan geluk: een corner van Alex Méndez leek door de harde wind even in het doel te vliegen, maar eindigde op de lat.

Jong Ajax had weinig te vrezen van Jong FC Utrecht, maar toch was het de thuisploeg die halverwege de eerste helft op voorsprong kwam. Op aangeven van Jonas Arweiler maakte Odysseus Velanas de 1-0. Nadat Hicham Acheffay de paal had geraakt, maakte Tommy St. Jago alsnog de 2-0. Hij kopte raak nadat Varela mistastte bij een hoekschop.

De doelman, die door de schorsing van André Onana in de Europa League waarschijnlijk in het heenduel met Getafe onder de lat staat, was ook betrokken bij de 3-0. Hij haalde in het strafschopgebied Velanas onderuit, waardoor Arweiler vanaf elf meter een doelpunt kon meepikken. Acheffay (rebound) sloeg een paar minuten later eveneens toe, waarna Jong Ajax via Victor Jensen wat terugdeed.

Bijna direct na de goal van de Deen kwam Jong FC Utrecht op 5-1 via Lonwijk, een doelpunt waar Varela niets aan kon doen. De 6-1 was wel zijn fout. De keeper leverde de bal zo in bij Jeredy Hilterman, die in twee instanties raak schoot. Daarmee was het nog niet gedaan in Utrecht. Nadat Utrecht-verdediger Christopher Mamengi zijn tweede gele kaart kreeg, deed Jong Ajax door een eigen goal van St. Jago wat terug. Velanas completeerde vervolgens de rampavond van de Amsterdammers door 7-2 te scoren.

Door de nederlaag is Jong Ajax niet dichter bij SC Cambuur gekomen. De koploper heeft nog steeds vier punten meer dan de Amsterdammers.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen