Van den Berg voelt zich op zijn plek bij 'familieclub' Liverpool

10 februari 2020, 20:50   Bijgewerkt: 10 februari 2020, 20:55

Hij speelde nog maar een paar keer in het eerste elftal, maar Sepp van den Berg heeft het goed naar zijn zin bij Liverpool. Mede dankzij Jürgen Klopp voelt de van PEC Zwolle overgekomen verdediger zich op zijn plek in Engeland. "Bij andere clubs wordt er 's ochtends 'goedemorgen' gezegd of je krijgt een hand, maar hier bij Liverpool krijg je een knuffel van Jürgen Klopp", vertelt Van den Berg.

Een klein gebaar van de Duitse trainer, maar het doet Van den Berg en anderen veel goeds. "Door dat soort kleine dingen voel je je als jonge speler gewaardeerd en belangrijk. Hij geeft ons de hoop dat we allemaal op weg zijn naar het eerste elftal", vertelt de Oranje-jeugdinternational in een interview met Daily Mirror.

Van den Berg koos er afgelopen zomer voor PEC Zwolle in te ruilen voor Liverpool, maar had ook bij Bayern München of PSV aan de slag kunnen gaan. "Ik was verbaasd dat zulke grote clubs me wilden contracteren. PSV was een schitterende optie, want daar was ik van kleins af aan fan van. Maar toen Liverpool kwam, wist ik waar ik naartoe wilde. Het is een grote club, maar tegelijk ook een familieclub.

Bij Liverpool loopt Van den Berg tussen 's werelds grootste voetbalsterren. "Met dank aan Klopp neem ik het meerdere keren per week op tegen de beste aanvallers ter wereld. Hij laat me trainen met Mohamed Salah, Roberto Firmino en Sadio Mané. Dat is iets waar ik vroeger alleen van kon dromen. Natuurlijk is het zwaar, maar je leert waardevolle lessen door met ze te trainen en wordt alleen maar beter en sterker."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen