FC Twente baalt van vroeg tijdstip wedstrijd tegen FC Emmen

10 februari 2020, 17:12

FC Twente is niet blij met het vroege tijdstip van de ingelaste wedstrijd tegen FC Emmen (18.30 uur), die dinsdagavond wordt afgewerkt. Het duel zou eigenlijk zondag worden gespeeld, maar storm Ciara gooide roet in het eten. Aanvaller Aitor zal niet aanwezig zijn in Emmen: hij kampt met een voetblessure.

Voor supporters van Twente die meereizen naar Emmen is de nieuwe aanvangstijd ongunstig. "Wij proberen altijd een voor iedereen zo gunstig mogelijk schema te creëren, waar naar de wensen van alle partijen wordt gekeken", laat KNVB-woordvoerder Daan Schippers weten aan Tubantia. "Dat houdt natuurlijk ook in dat we ook rekening houden met de reisafstand van de (uit)supporters. De voorkeur van ons zou inderdaad zijn dat de wedstrijden allebei om 20.00 uur zouden worden gespeeld, maar er zijn door de clubs en de eredivisie CV afspraken gemaakt met FOX Sports waar wij rekening mee moeten houden (dus speeltijden 18.30 uur en 20.45 uur)."

Gezien de reisafstand voor supporters wilde de Nederlandse voetbalbond FC Emmen - FC Twente om 20.45 uur laten beginnen en Sparta Rotterdam - ADO Den Haag om 18.30 uur. "Gezien de drukke avondspits rond Rotterdam wilden de plaatselijke autoriteiten dat echter niet hebben", aldus de woordvoerder.

Aitor?

De komende weken komt Aitor vanwege en voetblessure niet in actie voor Twente. Net als de Spanjaard zal Emil Berggreen afwezig zijn in Emmen. Calvin Verdonk was er niet bij geweest als Twente zondag moest aantreden in Drenthe, maar is tijdig hersteld om er dinsdag wel bij te zijn.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen